DOLAR KURU 9,19'U GÖRDÜ

DOLAR KURU 9,19'U GÖRDÜ

Merkez Bankası'nda 3 ismin görevden alınmasının ardından dün gece 9,18'i test eden ve bugüne 9,13 seviyelerinde başlayan dolar, akşam saatlerinde 9,19'u gördü....

Merkez Bankası'nda 3 ismin görevden alınmasının ardından dün gece 9,18'i test eden ve bugüne 9,13 seviyelerinde başlayan dolar, akşam saatlerinde 9,19'u gördü. Euro/TL de saat 18:00 itibariyle 10,64 seviyesinden işlem görüyor.

Dün piyasalar kapandıktan TL'de sert değer kayıpları yaşandı ve dolar/TL, tarihi zirvesini 9,18'e kadar çıkardı. Kurlar bu sabah saatlerinde zirveden bir miktar uzaklaşsa da oynaklık devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'nde Merkez Bankası BaşkanıŞahap Kavcıoğlu'nu kabul etti. Görüşmenin ardından gece Resmî Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Merkez Bankası'nda bazı görev değişikleri yapıldı.

Merkez Bankası’nın başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığı’na Taha Çakmak ve Para PolitikasıÜyeliği’ne ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Erdoğan- Kavcıoğlu görüşmesi ve 3 ismin görevden alınmasıyla birlikte gün içerisinde 9,10 seviyesiyle rekor yenileyen dolar/TL, 9,1885'e kadar fırladı. Buradan bir miktar gerileyen ve bu sabah erken saatlerde 9,13'ten işlem gören dolar, gün içerisinde uzun süre 9,16 seviyelerinde kaldıktan sonra, akşam saatlerinde bir rekor daha kırarak 9,19 seviyesine çıktı.

Dolara paralel hareketlilik gösteren, dün gece 10,76 ile tarihi zirve yaşayan euro da bu sabah indiği 10,62'ler seviyesinden yeniden yükselişe geçerek, akşam saatlerinde 10,64'ten işlem görmeye başladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.