Doğru Yatırım Hızlı Sonuç

Doğru Yatırım Hızlı Sonuç

 ASKİ çalışıyor Adana’nın sorunları azalıyor

 

Dahayaşanabilir bir Adana için çalışmalarına hız kesmeden devam eden AdanaBüyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), yeni projeleri bir birhayata geçiriyor.

 

Zeydan Karalar’ınAdana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinin ardından projelerinititizlikle yürüten ASKİ, 1695 kilometre içme suyu hattı inşa ederek Adanalılarınsağlıklı suya ulaşmasını sağladı. Kayıp ve kaçağa yol açan eski asbestliborular değiştirilerek yerine daha dayanıklı yeni nesil borular kullanılarakfiziki kayıpların önüne geçiliyor.

ARTANSU İHTİYACI KARŞILANIYOR

İçme suyuçalışmaları kapsamında Ceyhan’daki tüm içme suyu şebekesini değiştiren veyaşanan su basınç problemini de ortadan kaldıran ASKİ ekipleri, hattaki yüksektazyik sayesinde suyun üst katlara rahatlıkla ulaşabilmesini sağladı.

Kozangeneline döşemesi yapılan 225 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattıylabirlikte ilçenin su problemi çözüldü ve daha önce suyu olmayan yerleşimyerlerinde ikamet eden vatandaşlar da sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuştu.

Vatandaşlarınsusuzluk yaşamaması için Adana genelinde 69 adet içme suyu deposu inşa edildi.Bu çalışmalar dahilinde Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin artan su ihtiyacınıkarşılamak ve su rezervini artırmak üzere bölgedeki mevcut depoya ek olarak 15bin ton kapasiteli içme suyu deposu inşa edildi.

ASKİSAYESİNDE GÜÇLÜ ALTYAPI

Altyapıyıgüçlendirmek ve birçok noktada kronikleşen su baskını sorununu ortadankaldırmak için toplam 274 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve yağmur suyuhattının döşemesi yapıldı. Birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyuhatları ayrıştırılarak şebeke üzerindeki yük hafifletildi ve bu sayede şiddetliyağışlarda su tahliyesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi sağlandı.

ASKİtarafından hayata geçirilen başarılı projeler neticesinde Barajyolu, TurgutÖzal Bulvarı, Saydam Caddesi, Yüreğir – Polis Okulu civarı, İncirlik, MustafaKemal Paşa Bulvarı gibi muhtelif bölgelerde kuvvetli yağışlar sonucu oluşan subaskını sorunu son buldu.

TSCFIdpUYfqE4QtO230ViBPK..jpeg

fvtws4mMEbi5U6KNVyTrQ7HC..jpeg

9O7KgjIT5ShFWZldzuBrM0Cn..jpeg

AoKH8ruMYGPNxvca734bmDlZ..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.