DİSK'İN KURUCU GENEL BAŞKANI KEMAL TÜRKLER, KATLEDİLİŞİNİN 41. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

DİSK'İN KURUCU GENEL BAŞKANI KEMAL TÜRKLER, KATLEDİLİŞİNİN 41. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler katledilişinin 41'inci yılında mezarı başında anıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,...

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler katledilişinin 41'inci yılında mezarı başında anıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "DİSK’in bayrağını dalgalandırmak Kemal Türkler’in emanetini taşımak büyük bir onurdur, büyük bir sorumluluktur" dedi.

Türkler ailesi, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, eski genel başkanları, konfederasyona bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri, siyasi parti ve birçok kuruluş ve yurttaşın katılımıyla; sloganlarla Kemal Türkler’in mezarına yürüyüş düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan anma programı DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun konuşmasıyla başladı. Ailesi adına Nilgün Soydan Türkler’in söz aldığı anmada, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bir konuşma yaptı. DİSK’in bayrağını dalgalandırmanın büyük onurlu bir sorumluluk olduğunu belirten Çerkezoğlu, şunları söyledi:

"BU DÜZENİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖNDERECEĞİZ"

"DİSK’in bayrağını dalgalandırmak Kemal Türkler’in emanetini taşımak büyük bir onurdur, büyük bir sorumluluktur. O nedenle 2021’in dünyasında ve Türkiye’sinde DİSK olarak diyoruz ki; biz artık her yönüyle çürümüş olan bütün pislikleri rezillikleri mafyasıyla çetesiyle devlet içerisinde organize olmuş yapılarıyla ve her türlü ırkçılıkla, şovenizmle beslenen, bugün mülteci ve sığınmacılar üzerinden yükseltilmeye çalışan bu düzeni tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Artık biz eşitliğin adaletin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlediği emeğin Türkiye’sinin mücadelesini hep birlikte daha fazla büyüteceğiz. Çetelerin değil, mafyanın değil, finans tekellerinin değil, yağmacı müteahhitlerin değil, onları kendi iktidarlıklarını sürdürmek için kayıranların değil, emeğin Türkiye’sini, o aydınlık Türkiye’yi hep birlikte kendi ellerimizle kuracağız.” 

"HODRİ MEYDAN"

Kemal Türkler’in mezarı başından seslenen Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

“Buradan genel başkanımızın huzurunda hodri meydan diyoruz. Bakın Türkiye’nin dört bir tarafında Türkiye işçi sınıfı sendikalı olsun, sendikasızlığa mahkûm edilmiş olsun, inşaatlardan madenlere bütün iş kollarına kadar Türkiye işçi sınıfı yüzünü DİSK’e döndü. Artık ne sarı sendikaların ne icazetçi sendikaların boyunduruğunda yaşamayı kabul ediyor Türkiye işçi sınıfı ne de sendikasız kalmayı. Bütün iş kollarında bütün sendikalarımız. Her türlü zorluğa rağmen her türlü baskıya rağmen DİSK’in bayrağını dalgalandırmak, DİSK’i büyütmek için bu örgütlenmeyi ve mücadeleyi hep birlikte yükseltiyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.