DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL-FİLİSTİN AÇIKLAMASI

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL-FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Filistin arasındaki gerilime ilişkin, "Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor,

Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Filistin arasındaki gerilime ilişkin, "Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz. Şiddet eylemlerinin ve buna bağlı tırmanmaların kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguluyor, tarafları itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Söz konusu gelişmelerin daha fazla tırmanmadan ve daha geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alınabilmesini teminen, Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya daima hazırız" açıklamasını yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin arasındaki son gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün (7 Ekim) İsrail ve Filistin’de yaşanan şiddet ve gerilimi derin bir endişeyle karşılıyoruz. Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz. Şiddet eylemlerinin ve buna bağlı tırmanmaların kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguluyor, tarafları itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.

Söz konusu gelişmelerin daha fazla tırmanmadan ve daha geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alınabilmesini teminen, Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya daima hazırız. Bu doğrultuda, ilgili taraflarla temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu üzücü gelişmeler, iki devletli çözüm vizyonunun önemini bir kez daha göstermektedir. Tarafları, güç kullanmaktan vazgeçerek, bu vizyon doğrultusunda, daha fazla gecikmeksizin kalıcı çözüm için çalışmaya davet ediyoruz."

Bakanlık'ın sosyal medya hesabından İsrail ve Filistin’de yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik şu uyarı yayınlandı: 

"İsrail ve Filistin’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır. Gelişmeler için Tel Aviv Büyükelçiliğimiz, Kudüs Başkonsolosluğumuz ile Bakanlığımızın resmi web sayfaları ile sosyal medya hesaplarını takip etmeniz tavsiye olunur.

ACİL DURUMLAR İÇİN 

Tel Aviv Büyükelçiliğimiz Nöbetçi/Acil Durum Telefonu: +972 52 248 66 47

Kudüs Başkonsolosluğumuz Nöbetçi/Acil Durum Telefonu: +972 54 660 62 10

Konsolosluk Çağrı Merkezimiz: +90 312 292 29 29"

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.