‘Dirençli Kentler Dirençli Kadınlar’ Çalıştayı Yarın Başlıyor

‘Dirençli Kentler Dirençli Kadınlar’ Çalıştayı Yarın Başlıyor

Esenyurt’ta ilk kez ulusal düzeyde kadınçalıştayı düzenleyen Esenyurt Belediyesi, Türkiye’de yaşayan kadınlarınyaşadığı sorunları masaya yatıracak. 5 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan‘Dirençli Kentler Dirençli Kadınlar’ başlıklı çalıştayda, ‘daha eşit vekapsayıcı kentlerin mümkün olduğu’ vurgulanacak.

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Kent Konseyi ileKüresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı iş birliğinde 8 Mart Dünya Emekçi KadınlarGünü için ulusal düzeyde çalıştay düzenliyor. ‘Dirençli Kentler DirençliKadınlar’ mottosu ile organize edilen çalıştayda, kadınların yaşadığısosyolojik ve ekonomik sorunlar tartışılacak. Çalıştay, 5 Mart Cumartesi günü09.30-19.00 saatleri arasında Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok KültürMerkezi’nde gerçekleştirilecek. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurtve siyaset bilimci Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın başkanlık edeceği çalıştaya; kadınsivil toplum uzmanları, kadın akademisyenler, kadın araştırmacılar, kadınmuhtarlar, kadın belediye meclis üyeleri ve kadın aktivistler katılacak.

HazırlananRapor 8 Mart’ta Duyurulacak

“Kentsel Yoksulluğa Karşı Dirençli Kentlerİnşa Etmek”, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dirençli Kentler İnşa Etmek”, “GöçYönetiminde Dirençli Kentler ve Dirençli Kadınlar Oluşturma”, “Kadınİstihdamının ve Emeğinin Karşılığı Sorunlar ve Kooperatifçilik”, “MahalledenKente Yerel Katılım Bağlamında Kadınlar” gibi birçok başlıkta konunun masayayatırılacağı çalıştay,  çözümönerileriyle rapor haline getirilecek. Hazırlanacak olan rapor, 8 Mart Dünya EmekçiKadınlar Günü’nde kamuoyuyla paylaşılacak.

Wg0TnC6hAxNUlt9aJuipSQkG.jpg

Wg0TnC6hAxNUlt9aJuipSQkG.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.