"Dirençli Kadınlar" Çalıştayı Başladı

Esenyurt’ta ilk kez ulusal düzeyde düzenlenenkadın çalıştayının açılışı gerçekleşti. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın başkanlık ettiğiçalıştayda fırsat eşitliği ve kadınların kent içindeki rolünün artırılması yönünde çalışmalaryapılacak. Çalıştayın kentte olumlu sonuçlanmasını dileyen Başkan Bozkurt,“Kadınlar hayatın kaynağıdır. Kadınları güçlü ve dirençli yaptığımız ölçüdegüçlü ve dirençli olabiliriz” dedi.

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Kent Konseyi ile Küresel Eşitlik veKapsayıcılık Ağı iş birliğinde kadınların daha eşit vekapsayıcı kentlerde söz sahibi olabilmesi amacıyla ilçede ulusal düzeyde birçalıştay düzenledi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve SiyasetBilimci Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın başkanlığında, ‘Dirençli Kentler DirençliKadınlar'mottosu ile organize edilen çalıştayın startı verildi. Dokuz oturumdan oluşançalıştayda; “KentselYoksulluğa Karşı Dirençli Kentler İnşa Etmek”, “Kadına Yönelik Şiddete KarşıDirençli Kentler İnşa Etmek”, “Göç Yönetiminde Dirençli Kentler ve DirençliKadınlar Oluşturma”, “Kadın İstihdamının ve Emeğinin Karşılaştığı Sorunlar veKooperatifçilik”, “Mahalleden Kente Yerel Katılım Bağlamında Kadınlar” gibibaşlıkların olduğu konuların masaya yatırılarak kadınlarınyaşadığı sorunlara çözüm önerileri sunulacak. Şehit Erol Olçok KültürMerkezi’nde yapılan çalıştaya; Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Halis Şimşek, kadınsivil toplum uzmanları, kadın akademisyenler, kadın araştırmacılar, kadınmuhtarlar, kadın belediye meclis üyeleri ve kadın aktivistler katıldı.

“BaşkaBir Dünya Mümkün”

Çalıştayın startını kadınlarla birlikte verenEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt: “Başka bir dünya mümkün. Biz, bize dayatılanı yaşamakzorunda değiliz. Bunun için hiçbir şeye ihtiyacımız yok, sadece birlik olalım,konuşalım, gönül kapılarımızı açalım gerisi kendiliğinden gelecektir” dedi.Kentin her alanından kadınların çalıştaya katıldığını vurgulayan Başkan Bozkurtşöyle konuştu:

“Biz istedik ki kadınlarımızı önce anlayalım.Kadınları anlamadan kadınlarla ilgili bir şey söylemek, bir şey yapmakkadınlara büyük haksızlık olur. Kadınlar hayatın kaynağıdır. Kadınları güçlü vedirençli yaptığımız ölçüde güçlü ve dirençli olabiliriz. Kadınlarımızı barışçılyaptığımız ölçüde barış, birlik ve kardeşlik içinde bu ülkede yaşayabiliriz.Bizim tabi kadınlarla ilgili düşüncelerimiz var ama Esenyurtlu kadınlarımızıdaha iyi anlamak, onların taleplerini almak, onların ne istediğini öğrendiktensonra onlara göre çalışmalar yapmayı daha doğru bulduk. Bu yüzden de böyle birçalıştay gerçekleştirdik. Ben umuyorum ki çok güzel sonuçlar çıkacak. Bu çalıştayın hemEsenyurtlu hem de Türkiye’deki kadınlarımıza büyük katkı sunacağınıdüşünüyorum. Çok değerli hocalarımız, muhtarlarımız, siyasetçilerimiz, kadınörgütlerinden gelen arkadaşlarımız, Esenyurt’un kadın önderleri var. Onlarlaberaber kadınla ilgili en azından ne yapmamız gerektiğini daha iyi şekildetariflemiş olacağız.”

“KentHakkını Kadınların Talep Etmesi Çok Önemli”

Bir belediyenin kadınlarla ilgili ilk defaböyle bir çalıştay gerçekleştirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Fatmagül Berktay,Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür etti. “Kadınlarınhakikaten istihdama katılmaları ve aynı zamanda da kente sahip çıkmaları, onukendi gönüllerine göre inşa etmeye çalışmaları vazgeçilmez kıymette bir şey”diyen Prof. Dr. Berktay şöyle devam etti: “Sloganı ‘Dirençli Kentler DirençliKadınlar’ olan bu çalıştayda özel olarak kadınların güçlendirilmesi için çabaharcanıyor ve bu çok değerli. Kent hakkını kadınların talep etmesi çok önemli.Çünkü kadınlar kentin kamusal alanında, genelde dışlanan bir kesim. Eve ait, aileye ait,özel alana ait sayılırlar ama kentin kamusal mekanına çıkmak önemli bir özgürlük olanağıdır.İnsanın kendisini bulmasının, başkalarıyla kaynaşmasınınve dayanışmasınınimkanını sunar. O yüzden bu çok önemli bir çalışma. Benim gördüğüm, bu çalıştaydaakademisyenler var ama aynı zamanda belediye çalışanları var, mahalleden vesahadan gelen birçok kadın arkadaşımız var. Onların kendileri hakkında, kenditalepleri, kendi arzuları hakkında anlatacakları şeyler çok değerli. Hakikatenkenti, kendimizinkılmak yani sadece kent sakini olmak değil kentin sahibi olmak... Bunu başarabilirsekeğer, hepimiziçin çok büyük bir kazanım olur.”

Yapılançalıştayın raporu, çözüm önerileriyle birlikte 8 Mart Dünya Emekçi KadınlarGünü’nde kamuoyuna sunulacak.

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

LUnOet7oibJ93pulmx82RydQ.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.