“DİN EĞİTİMİ SEVGİ VE İLGİYLE VERİLİR”

“DİN EĞİTİMİ SEVGİ VE İLGİYLE VERİLİR”

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi BAKMER’in düzenlediği programda eğitimci ve yazar Merve Gülcemal, Başakşehirli kadınlarla ramazan üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Gülcemal, ailede din eğitiminin sevgi ve ilgiyle verilmesi gerektiğine işaret etti.

Başakşehirli kadınların hayatına değer katan Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi (BAKMER), etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. BAKMER tarafından Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programında eğitimci ve yazar Merve Gülcemal, Başakşehirli kadınlarla bir araya geldi.

Evlerimiz ramazana hazır mı?

Başakşehirli kadınları yoğun ilgi gösterdiği “Evlerimiz Ramazana Hazır mı?” söyleşisinde on bir ayın sultanı ramazanda yapılması gerekenler konuşuldu. Özellikle çocuklar üzerine duruldu. Eğitimci ve yazar Merve Gülcemal, çocuklara ramazanı sevdirmek için neler yapılabileceğini anlattı.

“Din eğitimi sevgiyle, ilgiyle olur”

Gülcemal, “Çocukların yaşlarına göre anlatmalıyız. 7 yaşındaki çocuğa, 17 yaş gibi anlatılmaz. Şimdi dışarıya çıkıp sorsam, yüzde 90 namazın nasıl kılındığını biliyordur. Namaz nedir diye sorsam yüzde 90’ı bilir. ‘Peki, beş vakit kılıyor musunuz?’ diye sorsam yüzde 90’ın yarısı bile kılmıyordur. Demek ki bilmekle olmuyor. İlgiyle, sevgiyle, kalplere girildi mi oluyor din eğitimi” değerlendirmesinde bulundu.  

HcOJpWCPfNKslXnzwv657Vbx.jpg

HcOJpWCPfNKslXnzwv657Vbx.jpg

HcOJpWCPfNKslXnzwv657Vbx.jpg

HcOJpWCPfNKslXnzwv657Vbx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.