DİKİLİ, KURTULUŞUNUN 99. YILINI KUTLADI

DİKİLİ, KURTULUŞUNUN 99. YILINI KUTLADI

Dikili Belediyesi, Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı.

Dikili Belediyesi, Dikili’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen 99. yıla özel kutlamalar, vatandaşların yoğun katılımı ile kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, geçit töreni yapıldı. Akşam saatlerinde Bülent Ecevit Meydanı’nda Dikilili vatandaşların katılımı ile başlayan “14 Eylül Kurtuluş Yürüyüşü”, 75. yıl Parkı'nda son buldu. Dikili Belediyesi tarafından gün boyu devam eden kutlamaların sonunda ünlü klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici sahne aldı. Şenlendirici, sergilediği performans ile Dikililer'e unutulmaz bir gece yaşattı.

“99. YAŞIN KUTLU OLSUN DİKİLİ”

Kutlamaların ev sahibi Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, günün anlam ve önemine vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bizler kurtuluştan kuruluşa geçen bir gelenekten geliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çıkılan kurtuluş yolunda yakılan özgürlük meşalesi 14 Eylül tarihinde de Dikili’mizi aydınlatmıştır. Bizler şimdi o yanan ateşin 99. yılını yaşama onurunu yaşıyoruz. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna şehitlik mertebesine ulaşmış tüm kahramanlarımızı saygı, özlem, rahmet ve minnetle anıyorum. Kurtuluşumuzun 99. yılı kutlu olsun.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.