DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

DGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre bir yükseköğretim programına yerleşen...

Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıtları 17-24 Eylül, elektronik kayıtlar ise 17-22 Eylül'de yapılacak.

27 Ağustos-07 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının DGS yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın e-devlet kapısıüzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.