Destek Eğitim Merkezi’nden Velilere Rehberlik Semineri

Destek Eğitim Merkezi’nden Velilere Rehberlik Semineri

Çankaya Belediyesinin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Destek Eğitim Merkezleri, hazırlık kurslarının yanı sıra velilere yönelik seminerler de düzenliyor. Nazım Hikmet Çankaya Evi'nde gerçekleşen "Sınav Stresi, Zamanı Yönetebilmek ve Bu Süreçte İletişim" başlıklı seminere veliler yoğun ilgi gösterdi.

Çankaya Belediyesinin 9 merkezdeki Çankaya Evinde açtığı ücretsiz kurslar, Destek Eğitim Merkezi adı altında gençleri LGS ve YKS sınavlarına hazırlıyor. Merkezler bu süreçte eğitim desteği vermekle kalmıyor aynı zamanda psikolojik danışmanlık ve rehberlik konusunda da yardımcı oluyor. Velilere ve öğrencilere yönelik düzenlenen toplantı ve seminerlerle sınavlar hakkında bilgi veriliyor, sınav sürecinde izlenmesi gereken yol haritası paylaşılıyor.

SINAV STRESİ, ZAMAN YÖNETİMİ, İLETİŞİM

Nazım Hikmet Çankaya Evi Destek Eğitim Merkezinde düzenlenen, velilere yönelik "Sınav Stresi, Zamanı Yönetebilmek ve Bu Süreçte İletişim" başlıklı bir seminerde sınava hazırlık sürecinde ailelerin üzerine düşen görevler anlatıldı. Psikolog Elif Sena Taşpınar tarafından verilen seminerde sınava hazırlanan öğrenciye yaklaşım, stresle başa çıkma, zamanı verimli kullanma, ergenlik ve doğru iletişim teknikleri üzerine konuşuldu. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören seminerde veliler, merak ettikleri sorulara da cevap bulmuş oldu.

vejl5tzwcsuvjmdpxro3l0su.jpg

txagbpk0ugkivqeyn81xml5z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.