Depremzedeler Süreci En Az Hasarla Atlatacak

Depremzedeler Süreci En Az Hasarla Atlatacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı kentlerden Esenyurt’agelen vatandaşlara, Esenyurt Belediyesi tarafından verilen psikolojik destek ilebu süreci en az hasarla atlatmaları amaçlanıyor.

Deprem bölgesinden ilçeye gelen vatandaşlara her alanda yardım eliuzatan Esenyurt Belediyesi, afetin depremzedeler üzerindeki olumsuz etkilerini gidermekiçin psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Uzman psikologlar, depremsonrası özellikle çocuklar ve kadınlarda yaşanabilecek psikolojik travma veruhsal çöküntülere destek sunuyor. Psikologlar yaptıkları görüşmelerle; yerindeduramama, ani irkilmeler yaşama, uyku düzeninin bozulması, güvensizlik, yabancılaşma,sosyal geri çekilme gibi bilişsel, fiziksel ve sosyal tepkilerin de ortayaçıkabileceği durumların en az hasarla atlatılması için çaba gösteriyor.

Sürecin EnAz Hasarla Atlatılması Amaçlanıyor

Depremzedelerin bu süreci nasıl kontrol etmeleri gerektiğikonusunda bilgi veren Esenyurt Belediyesi’nde görevli Uzman Psikolog Derya Kaya,“Bu dönemde kişi kendini duygusal boşlukta hissedecek. Her şeyini kaybettiğiiçin bu boşluğu doğal bir şekilde kabul edeceğiz. İyileşmeleri için birçokteknik psikolojik yön var. Bu konuda onlara destek olacağız. Çocuklar için yaptığımız terapide onlarınihtiyacına göre oyuncaklar eşliğinde ilerliyoruz. Önce çocuğu tanımaya ve duygusaldurumu anlamlandırmaya çalışacağız. Bundan sonraki süreçte ne yapabileceğimize bakacağız”dedi.

Psikolojik destekhizmetinden yararlanmak isteyen afetzedeler 444 1 411 numaralı çağrı merkeziniarayarak randevu oluşturabilecek.

nhc6f7cpjgaiq4xxbraku2sl.jpg

psgx2nn7flkd6mIo4gbzsaea.jpg

nczqhpzgvwqjoely0d5fbl4n.jpg

sk2npfxje4yzuIabt3wws6yv.jpg

mo2Ivqggxurzyt7tehy4w9so.jpg

kIv1gkihsop3tanyglu0xfvs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.