Depremzede ve Göçmen Kadınlara Yönelik Çilek Hasadı Gezisi

Depremzede ve Göçmen Kadınlara Yönelik Çilek Hasadı Gezisi

Adana BüyükşehirBelediyesi ve IOM İşbirliğinde Çilek Hasadı Etkinliği

 

Sosyal uyum ve iletişimamaçlı etkinlik

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın veAile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler DaireBaşkanlığı’na bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile Uluslararası GöçÖrgütü (IOM) iş birliğinde icra edilen “Doğada İyi Oluşu Destekleme” temalı“Çilek Hasadı” gezisi yapıldı.

 

Etkinliğe Hatay ve Adıyaman’dan gelerek Adana’daki mahallemerkezlerinde barınan depremzede ailelerin yanı sıra, Kadın ve Aile HizmetleriDaire Başkanlığı tarafından psikososyal destek verilen kadınlar ile göçmenkadınların dâhil edilmesiyle birlikte, sosyal uyum ve karşılıklı iletişimboyutu desteklenerek toplam 75 kadın bir araya geldi.

 

Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi ile Adana BüyükşehirBelediyesi önünden servis araçlarıyla alınan etkinlik gruplarının Sarıçam’dabulunan çilek tarlalarına ulaşımı sağlandı. Etkinlik alanında depremzede,göçmen ve yerel gruplardan oluşan kadınlar bir arada, doğanın içinde, kendielleriyle çilek toplamanın ayrıcalığını yaşarken, tanışma, kaynaşma,sosyalleşme fırsatları oluştu. Etkinliğe katılım sağlayan faydalanıcılara reçelyapabilmeleri için; sepet, toz şeker, kavanozdan oluşan malzemeler hediyeedildi.

SOSYAL UYUM AMAÇLI YENİ ETKİNLİKLERDÜZENLENECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DaireBaşkanlığı’nca yürütülen psikososyal destek faaliyetlerimizin yanı sıra Göç veGöçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile IOM iş birliğinde dezavantajlı yerel ve göçmengruplara yönelik olarak düzenlenen sosyal uyumun desteklenmesi etkinliklerinindüzenlenmesine devam edileceği açıklandı. 

wy5gygnpqcsxtcefk9ahkb0u.jpg

qdofay8u5bvt0ph63fojz7a4.jpg

4bqhfb7tc9mno6juys2vw85d.jpg

kzcdxpc0mif7uz1rqvu2wtyo.jpg

aoybntt8ouudvsfrbwnqzvqp.jpg

z1Iirneqp3yjfgwb4lkhc8ds.jpg

meoswds7hv2f9t4orzygnlk6.jpg

r27umq1ghIvwah6oxeblockw.jpg

x3zldweem6Idl8qbh4utcm7z.jpg

6m0gaf1hdqkrvauo8Ij9new7.jpg

pI2wdfbkheie3yhtob0jdqzy.jpg

ahm0v4rt5eIgx28kslwz1ukf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.