Depremzede Vatandaşlara Psikolojik Destek

Depremzede Vatandaşlara Psikolojik Destek

 

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde Adana’da yaşanan can vemal kaybının dışında, insanların psikolojileri de olumsuz etkilendi. Depremanında travma yaşayan ve sonrasında yaşananlardan etkilenen, başta çocuklarolmak üzere çok sayıda insan psikolojik desteğe ihtilaç duyuyor.  Adana Büyükşehir Belediyesi’nce vatandaşlarınbu ihtiyacının tespiti ile ilgili çalışmak üzere, uzman meslek elemanlarındanPsiko-Sosyal Müdahale Ekibi oluşturuldu.

Ekip; 6 Şubat 2023 ile 22 Şubat 2023 tarihleri arasında4013’ü çocuk olmak üzere, aralarında göçmenlerin de bulunduğu 10 bin 863 kişiyepsiko-sosyal alanda hizmet verdi. Hizmet verilenlere acil durumlarda aranacakve destek alınacak numaralar ve kurumlar ile ilgili bilgi verildi.

BİLGİ VERİLDİ, YÖNLENDİRME YAPILDI, BROŞÜR DAĞITILDI

Adana Büyükşehir Belediyesi Psiko-Sosyal Müdahale Ekibiöncelikle depremzedelerin temel ihtiyaçlarını belirliyor ve bununla ilgiliyönlendirmeler yapıyor. Ardından deprem sonrasında yaşanılacak duygularla başedilmesine yönelik bilgilerin bulunduğu broşür dağıtılıyor.

Depremzedeleri dinleyen Büyükşehir psikologları vesosyologları, ilerleyen süreçte psikolojik destek almak isteyen vatandaşlara nasılhareket edecekleri ve başvuruyu kimlere yapabileceklerine dair bilgi veriyor.Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk, ergen ve yetişkin alanlarında çalışanpsikologlarının bu konuda hizmet etmek üzere görevde olduğu bilgisi aktarıldı.

Hizmet almak isteyen depremzede vatandaşlar, ALO 153 hattıüzerinden “Psikolojik danışmanlık hizmeti almak istiyorum” dediğinde ilgilibirime yönlendiriliyor ve hizmet alması sağlanıyor. Sahadaki Psiko-Sosyal MüdahaleEkibi tüm bu konularda bilgilendirme yapıyor.

Alanda şiddetle karşılaşan kız çocukları ve kadınlarbulunduğu, bu durumlarda da yine Adana Büyükşehir Belediyesi Psiko-SosyalDestek Ekibi’nce; KADES, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çağrı hattı ALO183 ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DaireBaşkanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgi veriliyor.  Kız çocuklarına ve kadınlara şiddete maruzkaldıklarında başvuracakları kamu kurum ve kuruluşları konusunda bilgiveriliyor, yönlendirme yapılıyor.

e7o1pl2kmerjzcgvxutahqnl.jpg

1Iqlyj0xdwr4u8xe2ghp7asg.jpg

wt4gubmys3hfIzxpxqvlma9v.jpg

rekb207ray6vykfdojv9hcqs.jpg

8bhnswxupd1khgef26yzyadk.jpg

dj3skbthmtr4nvzeny9efryu.jpg

encd5ohcdqg1gqi6bx0fv98p.jpg

fluIm6spwe0mgyvkpbo4dgu2.jpg

rbulppqohta7gzymoqk9njre.jpg

9zvtq8jmo7yfeatkrsx0dhnu.jpg

ummlfqura71esoirfkb9gct4.jpg

gltfmkpltozexokbIn3afcu6.jpg

Iauex6hu7sbpztb4pf5dalqc.jpg

0jwst5gqzpk2rnzhy94q3xc6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.