Depremin Tahribatını Azaltmak İçin Bütün Kurumlar Omuz Omuza

Depremin Tahribatını Azaltmak İçin Bütün Kurumlar Omuz Omuza

 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’da çöken binalardakikurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerinde aralıksız çalışmaya devam ediyor.Gece boyunca kamyonlar, ekskavatörler, loderler, vinçler, kepçeler ve çoksayıda personelle arama-kurtarma çalışmalarına destek veren Adana BüyükşehirBelediyesi, vatandaşın kent genelindeki sorunlarının çözümü için bütünolanaklarıyla çaba gösteriyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geceboyunca çalışmalarda görev alan Büyükşehir ve diğer kurum ve kuruluşlarınpersoneli ile gönüllüleri ziyaret etti, çalışmaları gözledi. Başkan ZeydanKaralar, evlerine giremeyen vatandaşlar için oluşturulan toplanma alanlarındakalan vatandaşları da ziyaret edip, eksik ve ihtiyaçları bizzat tespit edip,sorunların giderilmesi için çaba gösteriyor.

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki mühendis vemimarlar, hasar tespit çalışmaları için oluşturulan öncü ekiplerde görevalarak, sonradan artırılmak üzere şimdilik günde 200 binada nitel gözlemleryapıyor, gerektiği taktirde tahliye için girişimde bulunuyor.

ÇEVRE İLLERE DESTEK MALZEMELERİ VE EKİPLERİ GÖNDERİLİYOR

Önceki gün Hatay için arama-kurtarma ve itfaiye ekiplerinibölgeye gönderen

Adana Büyükşehir Belediyesi, daha zor durumdaki şehirleredestek için yardım tırı ve araçlarını da yola çıkardı. Tır ve araçlarda evsizbarksız kalan vatandaşların yaşama tutunmalarına yardımcı olacak malzemelermevcut. Malatya Gölbaşı ve Hatay Samandağ’a gerek karayoluyla gerek Karataşüzerinden deniz yoluyla, battaniye, erzak, su, giysi ve hijyen malzemelerigönderildi.

BİNALARDA HASAR TESPİT İÇİN ÖNCÜ EKİPLER ÇALIŞIYOR

Depremin yarattığı bir diğer tahribat ise milyonlarcainsanın evlerine girememesi.  Oturduklarıevlere girmelerinde bir sakınca olup olmadığına dair bilgi sahibi olamayanAdanalıların bu konudaki beklentisini karşılamak ve onlara yol göstermek için,Adana Büyükşehir Belediyesi, resmi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nınyönettiği hasar tespit çalışmalarına öncü ekiplerle destek veriyor.

Adana’da binaların hasar gördüğü bölgelerde başlatılançalışma kapsamında Bakanlık görevlileri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerindenmühendis ve mimarlar, ilgili başka kurumlardan görevlilerle birlikte hasartespit çalışması gerçekleştiriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, gelen ihbarları değerlendiriyorve teknik ekipleri öncü olarak gönderiyor, nitel gözlemler yapılıyor, ilkintibalar alınıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm mühendis ve mimarlarıbu iş için sahada görev yapıyor.

Orta ve ağır hasar tespit edilen binalarla ilgili uyarıyapılıyor ve tahliye gerçekleşmesi için girişimde bulunuluyor. Tespitlersistemsel olarak Bakanlığa rapor ediliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri OdasıAdana Şubesi’nce oluşturulan öncü ekiplerin, günde 200 bina incelediği ve busayının sürekli artırıldığı açıklandı.

BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞIN YANINDA

Adana Büyükşehir Belediyesi toplama alanlarında kalanvatandaşlara yemek, hijyen malzemesi, su, battaniye dağıtımını sürdürürken,Adana Büyükşehir Belediyesi Meryem Kadın Kooperatifi ve Payhane bünyesindeyapılan çalışmalarla da vatandaşın yiyecek ihtiyaçlarına yönelik desteksağlanıyor.

0kgp9oe5sxr2I3qjotbtcvds.jpg

0ybdnna98cwjd7l4kmzzhfar.jpg

maphqp18mbd7aqhdIvkgjbxv.jpg

d1ahvc0nekaqsghu8jzu9pmy.jpg

z5cqtjfgdm1s3wrl62dk7tao.jpg

izIx0lros6tq4ktr3ehdwysv.jpg

wltcezagk4x63kcvx8hyay1r.jpg

0kpx1cwnauzrlxo9v7jdjaym.jpg

udpz9mtwtaoey4fxlhhbiggj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.