DENİZLİ’DEKİ ACIPAYAM GALERİCİLER SİTESİ’NİN YAPIMINDA USULSÜZLÜK İDDİASI

DENİZLİ’DEKİ ACIPAYAM GALERİCİLER SİTESİ’NİN YAPIMINDA USULSÜZLÜK İDDİASI

Denizli Acıpayam Belediye Meclisi Üyesi Ertan Başkan, belediye tarafından yaptırılan Acıpayam Galericiler Sitesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığını iddia...

AYHAN ÇİMENDAĞ

Denizli Acıpayam Belediye Meclisi Üyesi Ertan Başkan, belediye tarafından yaptırılan Acıpayam Galericiler Sitesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığını iddia edildi. Memleket Partili Ertan Başkan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan hakkında duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Acıpayam Belediye Meclisi’nin Memleket Partili üyesi Ertan Başkan, Acıpayam Belediyesi’nin 8 milyon 498 bin liralık Acıpayam Galericiler Sitesi ihalesinde usulsüzlük yapıldığıöne sürdü.

Ertan Başkan, yaptığı açıklamada, "Mimari proje için 110 bin lira + KDV, diğer projeler için 110 bin lira + KDV şeklinde faturalandırma yapıldı. Doğrudan temin için belirlenen üst sınır 121 bin 405 TL olduğu halde Kamu İhale Kanunu’na ters düşüldü. Acıpayam Oto Galericiler Sitesi yapım işi tek bir iş olup, belediye doğrudan temin sınırını aşan hizmet alımını birden çok faturaya bölerek 4734 sayılı Kanuna muhalefet etmiştir” dedi.

Ertan Başkan, iddiasınışöyle sürdürdü:

“Acıpayam Belediyesi tarafından ihale edilen Oto Galericiler Sitesi yapım işi, Kamu İhale Kanunu’na aykırı bir şekilde birkaç adet faturaya bölünerek Kamu İhale Kanunu hiçe sayılmıştır. Şeffaflıktan uzak, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına hiçe sayan bir düşünce ile ihale edilmiştir. Zor bir dönemden geçen Acıpayam halkının haklarını savunmak, kamu kaynaklarının kanun nizamıçerçevesinde kullanılmasının takipçisi olmak adına, Acıpayam Belediye Meclis Üyesi olarak istemiş olduğum Galericiler Sitesi yapım işi hakkındaki belgeleri de “Bir iki yıl da veririz” diyerek samimiyetsiz, alaycı bir şekilde cevaplayan belediyenin karar organı olan, Acıpayam halkının oylarıyla seçilmiş belediye meclisini ve meclis üyelerinin yok sayan bir belediye başkanı ilçesine nasıl hizmet ediyordur artık düşünün? Sayın başkan artık ne kadar samimi, şeffaf ve liyakat sahibi, takdir kamuoyunundur. Memleket Partisi Acıpayam ilçe yönetimi olarak temiz siyaset, temiz toplum şiarıyla yolumuza devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak Sayın Belediye Başkanı Hulusi Şevkan hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunduk.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.