Deniz Yücel'den Bakan Şimşek'e:

Deniz Yücel'den Bakan Şimşek'e: "Düştüğünü Söylediğiniz Kiralardan Niye En Yakınınızdaki Bürokratların Haberi Yok?”

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Düştüğünü söylediğiniz kiralardan niye en yakınınızdaki bürokratların haberi yok?” diye sordu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, geçtiğimiz perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "kira fiyatları düşüyor" açıklamasına tepki göstermişti. Yücel konuşmasında, "Sayın Şimşek sanırım, sadece Daily Mirror, Guardian, Wall Street Journal gibi gazeteleri okuyor. Şunu hatırlatalım, oralarda Amerikan ve İngiliz ekonomisi anlatılıyor. Biraz da Türk basınını yani sizleri de okusun da ülkenin gerçek gündeminden haberdar olsun. Sokaktaki insanın bu muhayyel kira düşüşünden haberi yok. Kimse bu milletin aklını, zekasını hafife almasın. Sayın Şimşek’i bize, eskisine göre biraz daha sağduyulu ve rasyonel diye sundular. Ama görüyoruz ki, o da AKP’nin hayal dünyasına kendisini kaptırmış." değerlendirmesinde bulunmuş ve Bakan Şimşek'e; "Bundan kiracıların haberi var mı?", "Bundan ev sahiplerinin haberi var mı?", "Bundan emlakçıların haberi var mı?" sorularını yöneltmişti.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bugün Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul’da ev bulamadıkları ve annelerinin evine yerleştikleri" açıklaması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e "Düştüğünü söylediğiniz kiralardan niye en yakınınızdaki bürokratların haberi yok?" sorusunu yöneltti.

Parti Sözcüsü Yücel, sosyal medya hesabından perşembe günü düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmanın ilgili bölümünü yayınlayarak yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimsek, "kiralar düşüyor" demişti... Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ise "İstanbul’da ev bulamadıklarını, annelerinin evine yerleştiklerini" söylüyor. Ben bakana 3 soru sormuştum, bir soru daha ekleyim o halde... Düştüğünü söylediğiniz kiralardan niye en yakınınızdaki bürokratların haberi yok?

Sayın Şimşek, elindeki WSJ ya da Guardian'ı bırakıp yakınındaki bir apartmana görevlisine sorarsan kiraların düşmediğini öğrenebilirsin... Bak bürokratın bunu yapmış..”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.