DENİZ SALYASIYLA MÜCADELE KAPSAMINDA KAPATILMA RİSKİ BULUNAN FABRİKAYA İŞÇİ SENDİKASI SAHİP ÇIKTI

DENİZ SALYASIYLA MÜCADELE KAPSAMINDA KAPATILMA RİSKİ BULUNAN FABRİKAYA İŞÇİ SENDİKASI SAHİP ÇIKTI

Marmara'yı kasıp kavuran deniz salyası (müsilaj) temizliği ve mücadelesi noktasında; Bandırma Körfezi’nde faaliyet gösteren gübre fabrikası BAGFAŞ’a eksikleri giderilmesi için 50 gün...

ZEKİ KARADENİZ

Marmara'yı kasıp kavuran deniz salyası (müsilaj) temizliği ve mücadelesi noktasında; Bandırma Körfezi’nde faaliyet gösteren gübre fabrikası BAGFAŞ’a eksikleri giderilmesi için 50 gün süre verildi aksi durumda üretimin durdurulacağı bildirildi. PETROL-İŞ Sendikası ise bugün fabrika önünde işçi ve aileleriyle açıklama yaparak fabrikanın kapatılacak olmasına karşıçıktı.

Jandarmanın takviye kuvvetlerle geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteride Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanıİlyas Satırlı, bildiri okudu.  Satırlı, 12 Haziran’da Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından işletmenin tüm faaliyetlerinin 50 günlük sürenin sonunda durdurulacağı konusunda BAGFAŞ’a tebligat yapıldığını belirtti, “Bizler BAGFAŞçalışanları olarak buna karşıyız” dedi.

Satırlı, “Salyayı bahane ederek ya da kirliliği bahane ederek BAGFAŞ’a gereksiz şekilde, kapatılma yönünde tebliğler, toplantılar gerçekten çok yanlışşeyler. Marmara Denizinde görülen bu salya gerçekten bizleri de üzmüştür. Bu sadece BAGFAŞ’a olan bir şey değildir ki. İstanbul’da Bükçekmece’den çıkarak körfezde Kocaeli, Yalova, Bandırma ta Çanakkale’ye kadar dayanıyor. Gerçekten fabrika atıkları, evsel atıklar bu denize dökülmektedir. Bunun tek bahanesini BAGFAŞ olarak göstermek çok yanlış bir şey. Onun için BAGFAŞ’ın kapatılmasına kesinlikle hepimiz karşıyız.”

Bu arada denetimden sonra, yapılan uyarıüzerine fabrika yönetiminin bazıünitelerde üretimi, bakım yapmak üzere durdurduğu öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.