Demokrasimizin Köklü Hale Gelmesi İçin Özgür ve İlkeli Basına İhtiyacımız Var

Demokrasimizin Köklü Hale Gelmesi İçin Özgür ve İlkeli Basına İhtiyacımız Var

Objektif, bağımsız basın, köklü demokrasilerin en önemliunsurlarındandır.

Bir milletin doğru haber alma hakkı, bağımsız hareketedebilen, meslek etiğine uygun çalışan gazeteciler ve basın kuruluşlarının varlığıylamümkündür.

Toplumun haber alma özgürlüğüne hizmet eden, basınmesleğinin etik kurallarından ödün vermeyen gazetecilere, basın mensuplarına vebasın-medya kuruluşlarına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder MustafaKemal Atatürk’ün milletine gösterdiği muasır medeniyetler seviyesineulaşılabilmesi için bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa KemalAtatürk, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta,bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefisaadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına birkuvvet, bir mektep, bir rehberdir” diyerek basının önemine vurgu yapmıştır.

Türkiye’mizin gelişmesi, demokrasimizin köklü hale gelmesive hukuk devleti özelliğinin korunması için objektif basın olmazsa olmazdır.

Geçmişte gazetecilere, basın çalışanlarına verilen evrenselhaklar nedeniyle ülkemizde Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan fakat daha sonrabu hakların budanması sonucu Çalışan Gazeteciler Günü olarak, gazetecilikmesleğine dair sorunların gündeme getirildiği bir güne dönüşen 10 Ocak, ümitediyorum ki gelecekte yine bayram tadında kutlanacak bir gün haline gelecektir.

Toplumu bilgilendirmek için gece gündüz çalışan, ağırsorunlara rağmen meslek etiğinden asla vazgeçmeyen basın çalışanlarının, medyaemekçilerinin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü yeniden bayram olarak kutlayabileceklerigünlerin gelmesini diliyorum…

 

 

Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.