DAVUL VE ZURNASINI SATIP, HURDACILIĞA BAŞLAYACAK

DAVUL VE ZURNASINI SATIP, HURDACILIĞA BAŞLAYACAK

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, geçimini yıllardır düğünlerde davul zurna çalarak sağlayan iki çocuk babası Hasan Kara, iş yokluğundan dolayı davul ve...

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, geçimini yıllardır düğünlerde davul zurna çalarak sağlayan iki çocuk babası Hasan Kara, iş yokluğundan dolayı davul ve zurnasını satılığa çıkardı. Kara, "Bari bunları satarsam bir el tablası alırım, hurdacılığa devam ederim" dedi.

Yeşiltepe mahallesinde oturan, dört ve baş yaşlarında Hayal ve Duanur adlı iki kız çocuğu olan 29 yaşındaki Hasan Kara, yaklaşık 13 yıldır düğünlerde davul ve zurna çalarak geçim sağlarken, pandemi ile birlikte para kazanamaz olduğunu söyledi. 

Bazı meslektaşlarının başka işlere yöneldiğini belirten Hasan Kara, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

"HURDACILIĞA BAŞLADIM"

"2 yıldır iş bulursam yevmiyecilik yaparak geçiniyorum. Birkaç gün önce hurdacılık yapmaya başladım. Hurdaları ellerimle toplayıp ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum. İşini daha kolay yapmak için el tablası alamaya karar verdim. Bunun için yıllardır ekmeğini yediğim davul ve zurnamı satacağım. Davulu 450 TL'ye, zurnayı ise 400 TL’ye satılığa çıkardım.

"ÇOLUK ÇOCUĞUMA GEÇİM SAĞLAYACAĞIM"

12 -13 yıldır biz bu davul zurna mesleği ile geçim sağlayan insanlarız. Pandemi dolayısıyla rahatsızlık girdiğinden şu anda hiç kimse de bir iş güç kalmadı. Bütün meslek arkadaşlarım, başka işlere yöneldi. Ben de yöneliyorum. Daha doğrusu, daha çok istekliyim. Bunları satıp bir tabla, el tablası alıp çoluğuma, çocuğuma bir geçim sağlayacağım. Satılığa da çıkardım. Bütün arkadaşlarımın hepsinin de haberi var. Duyan duymayana söylesin yani bunu. Yok yani abi ya, geçim yok yani, sağlayacak hiçbir şey yok.

Bari bunları satarsam, bir el tablası alırım el tablasıyla hurdacılığa devam ederim. Şu anda elimdeki topladığım hurdalarla eskiciye öte gidiyorum. İşte hurdaları satacağım, napayım efendim? Elimdeki hurdalarla elimle toplamış olduğum hurdaları götürüp satacağım. Bu da yetmiyor ki, 3 tane 5 tane ekmek zor ediyor. Ama bir tablam olursa el tablası geçimimi sağlarım, Allah’ın izniyle.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.