Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel: “Türkiye’nin En Büyük Sorunu Vasatlık, Siyaset De Bilim De Akıl Da Payını Alıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özel: “Türkiye’nin En Büyük Sorunu Vasatlık, Siyaset De Bilim De Akıl Da Payını Alıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ege İhracatçılar Birliği üyeleri ile bir araya gelerek, “Türkiye’de en büyük sorun nedir derseniz, bence hukuksuzluktan daha büyük sorun vasatlıktır. Her yerde bir vasatlaşmanın egemen olduğu ve kabul gördüğü bir süreçteyiz. Bundan siyaset de payını alıyor, bilim de payını alıyor. Akıl da payını alıyor. Gazetecilik mesleği de payını alıyor. Maalesef sizin gibi söylediği sözlerden, doğru ve yönlendirici çıkarımlar yapması gerekenlerin de bu vasatlık içinde meseleye yaklaştıklarından fevkalade büyük üzüntü duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, İzmir’de Ege İhracatçılar Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Genel Başkan Özgür Özel basına kapalı gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, “Öncelikle burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Tabi heyetlerimizin kesişim noktaları var. İş dünyasından bizim de sizin de üyeleriniz olan dostlarımızla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

“MAZBATAYA DAHİ ÇÖKÜLEBİLEN…”

Özel, “Mal güvencesinin olmadığı, hatta Türkiye’nin ismini bilmeyenlerin adını bildiği İstanbul şehrini 25 yıl sonra muhalefetin kazanıp, mazbatasına dahi çökülebildiği, bu yüzden de yabancı yatırımcının, gerçek yatırımcının Türkiye’ye gelme noktasında, hukuk güvencesi noktasında duyduğu kaygıların doğrudan hepimizi etkilediği bir süreci maalesef yaşıyoruz” ifadesini kullandı. Özel, şunları söyledi:

“EN BÜYÜK SORUN VASATLIKTIR”

“Bir diğer taraftan gazetecilerin, öğrencilerin, siyasetçilerin, iş adamlarının kurdukları her cümlede, yaptıkları her eleştiride bir kriminal sürecin başlamasına, İzmir’de öğrencilerin ‘Hamza beni ara’ diye boyama yaptıklarında gözaltına alınmasına, sizin gibi kıymetli başkanımızın fevkalade haklı olarak, ‘Milli Eğitim Bakanlığı bunlarla uğraşacağına yapay zeka şirketleri ile çalışmalar yapmalıdır’ dediğiniz İzmir’in, hem çok genç ve gençlik kollarından gelen bir milletvekili tarafından bir nefret suçu boyutunda seslendirilmesi... Yapılabilir böyle hatalar. Her siyasi partide olabilir. Bunun İzmirli siyasetçiler tarafından sahiplenilmesi, iktidar partisinin bu konuda telafi edici hiçbir şey yapmamasını üzüntüyle takip ediyoruz. Bu konuda ben partimizin İzmir’deki bütün aktörlerinin tutumlarını olumlayarak takip ettim. Bu duygularımı paylaşmak için bugünü de fırsat bilirim. Tabi büyük bir vasatlık var. Türkiye’de en büyük sorun nedir derseniz, bence hukuksuzluktan daha büyük sorun vasatlıktır. Her yerde bir vasatlaşmanın egemen olduğu ve kabul gördüğü bir süreçteyiz. Bundan siyaset de payını alıyor, bilim de payını alıyor. Akıl da payını alıyor. Gazetecilik mesleği de payını alıyor. Maalesef sizin gibi söylediği sözlerden, doğru ve yönlendirici çıkarımlar yapması gerekenlerin de bu vasatlık içinde meseleye yaklaştıklarından fevkalade büyük üzüntü duyuyorum.”


yvgzhwxajim3e1ft0458sbhz.jpg

yasbhn6mf1gcptv4zeo3jrfI.jpg

gnpuvswodcqwkn7k0hgirj4b.jpg

wsr7f5lndxIpzjnk2btgfdue.jpg

l6z1oaIr8jqyhpgcmzrs4nwf.jpg

uwsmgdyctqblo3zikarvhndx.jpg

ewx2rw0pattyrdcgkovzoh5f.jpg

hnddnlwx9lqojiasfesvz6uh.jpg

efgnhzjntIwspikrapxys6vd.jpg

7gszbx4zl0t6r5yluqItuvm1.jpg

nvatzclffnI85w1dueu7yohm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.