Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Görkemli Bir Roman Buluşması Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de Görkemli Bir Roman Buluşması Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımlarıyla İzmir’de bir Roman Buluşması düzenledi. Buluşma 15 Ocak Pazar günü saat 14.00’de, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Buluşmaya Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Roman yurttaşlarımızın oluşturdukları sivil toplum kuruluşlarını temsilen 600 kişi katıldı. Buluşmada benzer toplantılarda daha önce yaşanmayan bir ilk de vardı: Yoğun Roman nüfusa sahip CHP’li 60’a yakın belediye başkanı da toplantıda hazır bulundu.

Roman yurttaşların buluşmaya ilgileri oldukça yüksekti. Roman Buluşması’ndan saatler önce Roman yurttaşlar etkinliğin yapılacağı Ahmet Adnan Sanat Merkezi’ne gelerek renkli görüntüler sergilediler.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu etkinlik alanında önce aralarında Roman ressamların da bulunduğu sergiyi gezdi. Roman dilinin de öğretildiği bir kursta kendisine kısaca bilgi verildi. Ardından CHP Genel Başkanı dışarıdaki coşkulu kalabalığı selamlayarak kısaca hitap etti.

Roman STK temsilcileri salona alınırken Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Roman nüfusun yoğun olarak yaşadığı 60’a yakın CHP’li belediye başkanıyla toplantıya geçti. Belediye başkanları yaptıkları çalışmaları anlattılar. Deneyimlerini ve yapacakları hizmetleri paylaştılar.

Belediye başkanları, kısa süre sonra Parti Meclisi’nin onaylaması beklenen Romanlara Yönelik Eylem Planı’nın (2023-25) yerel yönetimler ayağını oluşturacak ortak bir metni de kamuoyuyla paylaştılar. Metin, “Cumhuriyet Halk Partili Yerel Yönetimlerin Romanlara Yönelik Ortak Politika Hedefleri” başlığını taşıyor ve yakın gelecekte CHP’li belediyelerin yapacakları politika hedeflerini ortaya koyuyor.

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve parti kurmayları ana salona geçerek sivil toplum temsilcileriyle buluştu. Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Roman yurttaşlara çok şey borçlu olunduğunun altını çizdi. Belediyenin eşitlik ilkesi bağlamında yaptığı çalışmaları anlattı.

İzdönüşüm projesiyle iş sahibi olan bir atık dönüşüm işçisi ve kendisine kimlik verilerek çalışması sağlanan bir seyyar satıcı da birer konuşma yaptılar.

Daha sonra CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Yüksel Taşkın söz aldı. Taşkın, benzer bir dizi toplantı ve çalıştay sonucunda amaçlarının CHP’nin Romanlara Yönelik Eylem Planı’nın (2023-25) güncelleşen halinin Parti Meclisi’nin onayından geçirilerek kamuoyuyla paylaşılması olduğunu vurguladı. Yeni bir iktidarın şafağındayız diyen Taşkın, Romanları da yeni iktidarın doğal müttefikleri ve ortakları olma çağrısında bulundu.

Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu görülmek istenmeyen Romanları CHP’nin görünür kıldığını anımsattı. İlk Roman milletvekilini TBMM’ye taşıyan partinin CHP olduğunu vurguladı. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmenin çok yakın olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğini de sözlerine ekledi. Romanları vicdanlarını dinleyerek oy vermeye davet ederek konuşmasına son verdi.

Basına kapalı bölümde Roman STK temsilcilerinin görüş ve önerilerini Kemal Kılıçdaroğlu’yla paylaşmalarının ardından üç saati aşan toplantı sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.