CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İŞÇİLERE SESLENDİ: “27 KAT ARTAN EMEKLİ MAAŞLARI VAR”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İŞÇİLERE SESLENDİ: “27 KAT ARTAN EMEKLİ MAAŞLARI VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de işçilerle buluşma programında, “Asgari ücreti 16 kata yakın artırmamız milli gelire oranla bakıldığında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de işçilerle buluşma programında, “Asgari ücreti 16 kata yakın artırmamız milli gelire oranla bakıldığında en somut örnek olarak karşımızdadır. Aynı yükselişi emekli maaşlarında da görmek mümkün, 27 kat artan emekli maaşları var” dedi. Erdoğan, “Allah'ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye siluetinin ufukta gözüktüğünü” söyledi.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı bahçesinde, “İşçilerle Buluşma” programı düzenlendi. Program kapsamında yüzlerce kamu ve özel sektör çalışanıönlük, üniforma ve baretleriyle buluşmaya katılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de burada hazır bulundu. 

Buluşmada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor. Allah'ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür” diye konuştu. Erdoğan’ın açıklamasında dikkat çeken noktalar şöyle:

“27 KAT ARTAN EMEKLİ MAAŞLARI VAR: Hayatına İETT'de işçi olarak başlamış, siyasetin her kademesinde bulunmuş bir kardeşinizim. Emeğiyle alın teriyle çalışmanın hem yorgunluğunu hem de bu şekilde helal rızık götürmenin verdiği manevi hazzıçok iyi biliyoruz. Asgari ücreti 16 kata yakın artırmamız milli gelire oranla bakıldığında en somut örnek olarak karşımızdadır. Aynı yükselişi emekli maaşlarında da görmek mümkün, 27 kat artan emekli maaşları var. Tüm toplu sözleşme görüşmelerinde hep çalışanlarımızın gelir ve refahını yükseltecek formüller üzerinde durduk. Kamu ve özel sektörü benzer yönde hareket etmeye yönelttik.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE SİLUETİ UFUKTA GÖZÜKMÜŞTÜR: Salgın ve saldırılar nedeniyle yavaşlasak da süratli bir toparlanma ile salgın öncesinin bile üzerine çıktık. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor. Allah'ın izniyle büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür. Çalışanlarımızın refahı ve ekonomide Türkiye'yi en üst seviyeye çıkarma hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.