ÇUKUROVA'NIN PAMUK ÜRETİMİNDEKİİLK HASAT REKORTMENİ HASAN ASLAN: TÜRK ÇİFTÇİSİNİN KORUNMASINI İSTİYORUM

ÇUKUROVA'NIN PAMUK ÜRETİMİNDEKİİLK HASAT REKORTMENİ HASAN ASLAN: TÜRK ÇİFTÇİSİNİN KORUNMASINI İSTİYORUM

Adana'nın Karataş ilçesinde 45 yıldan bu yana çiftçilik yapan ve 26 yıldır ilk hasat nedeniyle, ''Çukurova'nın pamuk rekortmeni'' unvanını elinde bulunduran...

ALİ GÜRELİ

Adana'nın Karataş ilçesinde 45 yıldan bu yana çiftçilik yapan ve 26 yıldır ilk hasat nedeniyle, "'Çukurova'nın pamuk rekortmeni'" unvanını elinde bulunduran Hasan Aslan, "Ülkemizde daha kaliteli yetişen ürünlerin ithalatına izin verilmeyerek Türk çiftçisinin korunmasını istiyorum" dedi.

Aslan, deniz kenarındaki 100 dönümlük kumul tarlasına bu yıl da Şubat ortasında pamuk ekimi yaptı. 73 yaşındaki 6 çocuk babası Hasan Aslan, geçen yıl ağustos ayı başında hasat ederek Adana Ticaret Borsası’na götürüp teslim ettiği 70 kilo ürününün kilosunun 55 TL'den sembolik fiyatla satın alındığını anımsattı. Desteklerinden dolayı Adana Ticaret Borsası yöneticilerine teşekkür eden Aslan şöyle konuştu:

"BU YIL PANDEMİNİN KURBANI OLDUM"

"Bu yörede geçtiğimiz 26 yıl aralıksız olarak ilk pamuğu ben üreterek Adana Ticaret Borsası'na götürüyorum. Bu yıl da yine ilk hasadı yapıp 50 kilogram pamuğu Adana Ticaret Borsası'na götürdüm. Ama pandemi nedeniyle işlem yapılmadı. Borsa yetkilileri, yeni sezona söz verdiler. İnşallah gelecek yıl yine ilk pamuk hasadını ben yapıp borsaya götüreceğim. Bu yıl pandeminin kurbanı oldum. Pandemiye yenildim. Ama inşallah gelecek yıl bunun acısınıçıkaracağım.

“İLK HASAT İLE RAKİPSİZİM”

Son 26 yıldır ilk hasatı yaparak bu unvanını korumayı başardım. Ben, yaptığım ilk hasat ile Türkiye ve Çukurova’yı temsil ediyorum. Ürünü erken ekip iyi bir bakımla ilk hasadı yapmayı başarıyorum. Deniz ve kumul alanın da etkisiyle ürün erken yetişiyor. Önceki yıl da, Adana Ticaret Borsası’na 50 kilo ürünü teslim etmiş ve açık artırmada kilosu sembolik olarak 50 liradan satılmıştı.

"GİRDİ FİYATLARI YÜKSEK"

Üreticilerin sıkıntısı her yıl artarak devam ediyor. Girdi fiyatları yüksek. Çiftçi perişan durumda. Girdi fiyatları arttıkça üretici içeri giriyor. Faturalarınıödeyemiyor, tarlasını ekemiyor. Ülkeyi yönetenlerin rahatlatacak çalışmalar yapmalarını, girdi fiyatlarını kontrol altında tutmalarını ve ülkemizde daha kaliteli yetişen ürünlerin ithalatına izin verilmeyerek Türk çiftçisinin korunmasını istiyorum.

“DESTEK OLURSA ÜRETİM ARTAR”

Çukurova pamuğu bir sembol ve şehrimizin imajı. Yaşadığım sürece her yıl pamuk ekmeye devam edeceğim. Devletimiz yeterli desteği verirse tüm çiftçilerin pamuk ekeceğini biliyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.