COĞRAFİİŞARETLİÜRÜNLER TOBB VE HEPSİBURADA İLE TÜRKİYE’YE AÇILIYOR

COĞRAFİİŞARETLİÜRÜNLER TOBB VE HEPSİBURADA İLE TÜRKİYE’YE AÇILIYOR

Hepsiburada, TOBB ve 365 oda ve borsanın iş birliği ve destekleriyle başlattığı HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı ile hem yerel üreticileri destekliyor hem de bulunduğu bölge sınırlarında...

Hepsiburada, TOBB ve 365 oda ve borsanın iş birliği ve destekleriyle başlattığı HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı ile hem yerel üreticileri destekliyor hem de bulunduğu bölge sınırlarında kalmış yüzlerce nitelikli yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri Türkiye’nin dört bir köşesindeki tüketicilere ulaştırıyor.

Bölgesel sosyoekonomik kalkınmaya ivme katacak HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’nın lansmanı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan’ın katılımıyla düzenlenen çevrimiçi basın toplantısı ile gerçekleştirildi. Program uzakları yakın ederek, Türkiye’nin köklü kültürünü yansıtan Ezine Peynirinden, Kayseri Pastırmasına, Ayvalık Zeytinyağından, El Dokuması Keşan Yün Halısına kadar kalitesi ve eşsizliği garanti altına alınmış yüzlerce yöresel ürüne ve Oda/Borsalar başta olmak üzere tescili alınmış coğrafi işaretli ürünlerin Hepsiburada altyapısıyla sergilenerek, milyonlarca müşteriye tek tıkla buluşmasını sağlayacak. E-ticarete aşina olmayan satıcılar için özel eğitim programları uygulanacak, çağrı merkezi desteği ile kayıt aşaması ve katalog ürün listeleme süreçleri kolaylaşacak. Reklam, kargo, fotoğraflama başta olmak üzere birçok avantajdan yararlanabilecek. Hepsiburada ayrıca, TOBB’a bağlı 365 Oda ve Borsanın iş birliğinde içerik yönetimi, ürün girişi ve sipariş süreç yönetimi, 360 derece mağaza paneli, kampanya ve indirimlerin planlanması, satışları arttıracak öneriler gibi konularda ücretsiz eğitim desteği de sunacak.

10 BİN TL KADAR YÜZDE 1 KOMİSYON ORANI UYGULUYOR

Hepsiburada, HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’na katılan yerel üreticilere lansmana özel 1 ay geçerli 10 bin TL’ye kadar yüzde 1 komisyon oranı uyguluyor. 100 ürüne kadar ücretsiz fotoğraf çekimi desteği sunarken, kurumsal fiyatlar üzerinden indirimli kargo imkanı da tanıyor. Programın sağladığı ana sayfada daimî görünürlük, dijital reklam ve banner desteği sayesinde yerel üreticiler ihtiyaç sahipleriyle daha kolay buluşabiliyor.   Hepsiburada, bu yolla geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin ve sanatların e-ticaret yoluyla tanıtımlarını yaparak bilinirliğin arttırılmasına destek olmayı amaçlıyor. Hepsiburada ayrıca, TOBB’a bağlı Oda ve Borsalar iş birliğinde içerik yönetimi, ürün girişi ve sipariş süreç yönetimi, 360 derece mağaza paneli, kampanya ve indirimlerin planlanması, satışları arttıracak öneriler gibi konularda ücretsiz eğitim desteği de sunuyor.

“COĞRAFİİŞARETLİÜRÜNLERİN ÜRETİMİNİ VE TÜKETİMİNİ ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Coğrafi işaretlerin standartlarına uygun olarak hem üretiminin hem de tüketiminin artırılması açısından çok önemli olduğuna değinen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:” Anadolu, 12 bin yıllık geçmişiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Bünyesinde binlerce yöresel ürünü barındırmakta. Biz de Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, yöresel ve geleneksel değerlerin coğrafi işaretini alarak bu değerlerimizin katma değerini artırıyor, ticari değer kazandırıyoruz. Şu ana kadar koruma altına alınan 783 coğrafi işaretin, başvuru süreci devam eden 734 coğrafi işaretin yüzde 40’ı Oda/Borsalarımız tarafından sahiplenildi. Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin 7 coğrafi işareti tescilli durumda, bunlardan 5’ini yine Oda/Borsalarımız tarafından tescil ettirildi. Ama bu değerlerimizi tanıtıp pazarlayamazsak, ekonomiye kazandıramazsak hiçbir kıymeti yok. Bu kapsamda bugün lansmanını yaptığımız HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’nın üreticilerimizin yeni pazarlar bulmasına ve tüketicilere doğrudan ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Yıl boyunca Oda ve Borsalarımız kanalıyla gerçekleştireceğimiz etkinliklerle, yerel üreticilerimizin ürettikleri ürünlerin gerçek değerinde pazarlanmasına katkı sağlayacak, girişimcilerimize yeni fırsatlar sunacağız.” 

“YEREL EKONOMİLERİN GELİŞMESİNE DESTEK OLUYORUZ”

Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak yapıcı iş modeliyle on binlerce perakendeci işletmeyle el ele vererek e-ticaret ekosistemini büyütmeye devam ettiklerini dile getiren Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan şunları aktardı: “Kurum kültürümüzde paydaşlarımızla büyümek ve gelişmek var. Bu anlayışla oluşturduğumuz pazar yeri modelimizle hem işletmelerin hem de ülke ekonomisinin gelişimine ivme katacak yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bir yandan da ülkemizin küçük işletmelerin kalkınmasını destekleyen politikalarıçerçevesinde aksiyonlar alıyoruz. HepsiTürkiye’den Programı da bunun bir parçası. Yerli üreticilerimizi destekleyerek, onların ve yöresel ürünlerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. Daha önce e-ticaret yapmamış yöresel ürün üreten yerel üreticilerimize platformumuz üzerinden e-ticaret fırsatı sağlayarak güçlü pazarlama ve markalaşma desteğimizle birlikte Türkiye geneline erişim imkanı sunuyoruz. Böylece milli hazinelerimizin, geleneksel, kültürel ve sanatsal değerlerimizin geleceğe taşınmasına da ön ayak oluyoruz.”

COĞRAFİİŞARETLİÜRÜNLER DÜNYADA 200 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren, kalitesini tescil eden, Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından belirlenen işarettir. Uygulamanın başladığı 1996 yılından bugüne kadarki süreç içerisinde, toplam 783 ürün Coğrafi İşaretli olarak tescillenmiştir. 2021 yılının başından bu yana, 149 coğrafi işaretimizin tescili gerçekleştirilmiştir. 734 başvurunun işlemlerine ise devam edilmektedir. Coğrafi işaretli ürünler Türkiye sınırları dışında da büyük bir potansiyel barındırıyor. Dünya’da yıllık 200 milyar doların üzerinde bir pazarı olan coğrafi işaretli ürünlerin, Avrupa Birliği’nde Avrupa Komisyonu’nun 2019 yılı raporuna göre yıllık yaklaşık 75 milyar dolarlık bir satış hacmi bulunuyor. Bunun yaklaşık 3’te 1’lik kısmını tarım ürünleri ve gıda maddeleri oluşturuyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.