Çocukların Maltepe’de kendilerine ait bir ‘Oyun Sokağı’ oluyor!

Çocukların Maltepe’de kendilerine ait bir ‘Oyun Sokağı’ oluyor!

Dünya Kız Çocukları Günü’nde Maltepe Belediyesi tarafından Onurlu Sokak’ta özel bir etkinlik düzenlendi.

Dünya Kız Çocukları Günü’nde Maltepe Belediyesi tarafından Onurlu Sokak’ta özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikle birlikte hazırlanan projeyle Onurlu Sokak, çocuklara ait bir ‘Oyun Sokağı’ haline getirilecek.

Maltepe Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü’nde düzenlediği etkinlikle Onurlu Sokak’ı bir oyun sokağına dönüştürmek için ilk adımı attı. Maltepe Belediyesi, uzun soluklu bir proje ile Yalı Mahallesi’nde yer alan Onurlu Sokak’ı çocuklara ait bir sokak haline getiriyor. İlk olarak Dünya Kız Çocukları Günü’nde sokak, günübirlik oyun sokağına dönüştürülürken, zaman içerisinde elde edilecek veriler ile sokak en verimli olacak şekilde son haline kavuşacak. Okula yakın bir yerde bulunan Onurlu Sokak, öncesinde bir otopark alanı olarak kullanılırken, günübirlik etkinlikte sokak, tamamen çocuklara ayrıldı. Voleybol, boyama, zumba kids, bisiklet eğitimi, heykel atölyesi gibi etkinliklerle Onurlu Sokak’ın her köşesi oyunla ve aktiviteyle doldu. Bazı çocuklar ilk kez bisiklete binerken, çocuklarla birlikte ebeveynlerin de oyunlara katıldığı görüldü. 

SOKAKLARI ÇOCUKLARA KAZANDIRDIK

Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Bahadır Keşan, “Arabalardan kurtardığımız, oyun oynamaya müsait hale getirdiğimiz bu sokağımızda, çocuklarımız özgürce, diledikleri gibi oynuyorlar. Sokakları çocuklarımıza geri kazandırdık. Bu etkinlik, çocukların psikolojik ve fiziksel gelişiminde oyunun ne kadar önemli olduğunu insanların görmesi açısından, unutulan değerlerin tekrar fark edilmesini sağlaması açısından çok önemli. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız ve erkek çocuklarımızın birlikte sokakta özgürce oynayabileceklerini de göstermiş olduk. Sokaklarımızın çocuk sesleriyle dolması, çocukların bu mutluluğunun kente yansıması hem çocuklar için hem de bu kentte yaşayanlar için muhteşem bir duygu. Bunu herkesin görüp de yaşamasını isterdim.” dedi.

‘TRAFİK KALKTI, OYUN BAŞLADI’

Projeyi Maltepe Belediyesi ile birlikte geliştiren Superpool’dan Kentsel Tasarımcı Beyza Gündoğan ise “Bu aslında uzun soluklu bir proje. Şu anda da bir denemesini yapıyoruz burada. Öncesinde ve sonrasında sokağın kullanımı ile ilgili veriler toplamak istiyoruz. Burası otopark için park amacıyla kullanılan bir sokak. Şimdi bir oyun sokağına çevirdik. Okula çok yakınız. O yüzden organik bir çocuk kalabalığı oluştu hemen burada. Trafiği kaldırdığımız zaman, oyun direk başladı aslında. Superpool bir Kent95 projesi. 95 rakamı, üç yaşında sağlıklı bir çocuğun boyunu temsil ediyor. O boydan şehre baksaydık neleri değiştirebilirdik diye soruyor. Bu projede Maltepe Belediyesi ile bu kamusal alanları çocuklar ve onlara bakım verenlere daha uygun hale getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
 

xgzads38y9rfjnma4bqcxsp2.jpg

opntchfk7cb8sb1rwxmglgqq.jpg

vs6ov3racitkgp98tg72zelx.jpg

phue14tr06mzshfmrdbnj3cw.jpg

jendxi8leosydptcf1anI7bw.jpg

nsxbwb3c8hgl4mdl6oe2v7iz.jpg

tn85r12plkyhazfqqtmbybpa.jpg

eurlhI2mbqudawxl6yykxmjb.jpg

ghbu5yn1svk9odsrpzogmkev.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.