ÇİZGİ KİTAP KAHRAMANI ŞAKRAK KARTALLI ÇOCUKLARLA BULUŞTU

ÇİZGİ KİTAP KAHRAMANI ŞAKRAK KARTALLI ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği aralık ayı etkinlikleri kapsamında çocuk kitapları yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu,...

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği aralık ayı etkinlikleri kapsamında çocuk kitapları yazarı Ayşe Gül Kara Zorlu, okul öncesi ve ilköğretim çocukları için hazırlanmış 14 çeşit kitabın interaktif gösteriminin yer aldığı "Şakrak'la oyuna var mısın" oyunu ile Kartallı çocuklarla buluştu.

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe kitap karakteri Şakrak da katıldı. Etkinliğe Kartallı çocuklar ve ebeveynleri ilgi gösterdi. Çocuklara sosyal yaşamda farkındalık kazandırmak amacıyla hikâyelerini Şakrak kahramanı üzerinden anlatan yazar, çocuklara bilgiler verdi. Yazara eşlik eden Şakrak karakterine ise çocuklar büyük ilgi gösterdi. Kendileri yaptıkları kâğıttan uçakları uçuran çocuklara yazarın kitapları hediye edildi.

“ÇİZGİ KAHRAMANLARIN ROL MODEL ETKİSİ BÜYÜK OLUYOR”

Şakrak karakteri ve kitapları hakkında bilgi veren akademisyen-yazar Ayşegül Kara Zorlu, “Üniversitelerle yapmış olduğumuz çalışmalarda çizgi kahramanların rol model etkisinin çok büyük olduğunu tespit ettik. Bu çizgi karakterleri ile okuma sevgisini artırmak için Türkiye'nin ilk kitap kahramanı ‘Şakrak’ projesini hazırladık. Prof. Dr. Mustafa Koç ve ekibi tarafından hazırlanan Şakrak kahramanı değerleri öğretirken yaşadığımız coğrafyamızı da tanıtmaktadır. Her Şakrak serisinde farklı il ve ilçelerin tarihini, kültürünü, çocuk oyunlarını macera serüveninde öğrenen okurlar birbirinden ilginç şifrelerle de eğlenerek okuyorlar” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK İNTERAKTİF OYUN

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Zorlu, konuşmasına şöyle devam etti:

”Şakrak'la görme-işitme-bedensel engellilikte ve sağlıklı beslenme konularında farkındalık kazanan çocukların Braille alfabeli kitaplarla da buluşmasıyla Türkiye'de bir ilk gerçekleşiyor. Bugüne kadar yazar-okur etkileşimleri seminer ve söyleşilerle okurlarla buluşuyorken ‘Şakrak'la oyuna var mısın’ interaktif programında kitaplar oyunlaştırılıyor” dedi. 

Şakrak'la robotik kodlamadan takım oyununa, resfebe kelime avına kadar birçok oyun, salondaki çocukların çoğunluklu katılımı ile gerçekleştiğine dikkat çeken Zorlu’ya Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi, Kartal heykelciği takdim etti. Çocukların kendi içlerinde kurup yaşattıkları bambaşka dünyaları olduğunu belirten Develi, katkılarından dolayı yazara teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.