AVRUPA KONSEYİ GENEL SEKRETERİ: TÜRKİYE, AVRUPA'DAKİ VE DİĞER ÜLKELERDEKİ KADINLARI DA TEHLİKEYE ATTI

AVRUPA KONSEYİ GENEL SEKRETERİ: TÜRKİYE, AVRUPA'DAKİ VE DİĞER ÜLKELERDEKİ KADINLARI DA TEHLİKEYE ATTI

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejčinović Burić, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına sert tepki gösterdi: "Bu adım, tüm çabalara karşı büyük bir gerilemedir ve Türkiye'de,...

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejčinović Burić, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve diğer ülkelerdeki kadınları da tehlikeye attığını belirtti ve büyük bir gerileme olduğunu söyledi. Burić, "Türkiye'nin kadına yönelik şiddete karşıİstanbul Sözleşmesi'nden çekildiğini duyurması kahredici bir haberdir” dedi.

Burić’in konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Türkiye'nin kadına yönelik şiddete karşıİstanbul Sözleşmesi'nden çekildiğini duyurması kahredici bir haberdir. İstanbul Konvansiyonu 34 Avrupa ülkesini kapsar ve toplumlarımızda kadınları ve kızları her gün karşılaştıklarışiddete karşı korumada altın değerinde uluslararası bir çaba olarak kabul edilir. Bu adım, tüm çabalara karşı büyük bir gerilemedir ve Türkiye'de, Avrupa'da ve ötesinde kadınların korunmasını tehlikeye attığı için çok içler acısıdır." 

Avrupa Konseyi İletişim Direktörü Daniel Holtgen de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin kadınları korunmasıyla ilgili uluslararası sözleşmeden çekilmesi tahrip edici bir haber" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.