CHP’LİŞEVKİN: “HER GÜN CİNSKIRIMLARIN YAŞANDIĞI BİR ORTAMDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ KALDIRMAK NEYİN NESİDİR?”

CHP’LİŞEVKİN: “HER GÜN CİNSKIRIMLARIN YAŞANDIĞI BİR ORTAMDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ KALDIRMAK NEYİN NESİDİR?”

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla feshedilmesine, “Her gün katliamların yaşandığı, her gün cinskırımların yaşandığı...

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla feshedilmesine, “Her gün katliamların yaşandığı, her gün cinskırımların yaşandığı bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak neyin nesidir?” diye tepki gösterdi.

Şevkin, Adana Kadın Platformu’nun Atatürk Parkı’nda düzenlediği eylemde konuştu. Şevkin şunları söyledi:

“Kazanılmış haklarımızdan taviz vermek bir yana İstanbul Sözleşmesi’nin daha etkin olarak uygulanması için mücadele edeceğiz. CHP olarak 8 Mart’ta Türkiye’de belki de dünyada bir ilke imza attık. Siyasi partiler yasasında değişiklik içeren ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması için yüzde 50 temsiliyet ve fermuar sisteminin getirilmesiyle ilgili kanun teklifimizi meclise sunduk. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu ve kadın milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm milletvekillerimizin imza koyduğu teklifimizi Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a sunduk. Biz bunların peşindeyken, her gün katliamların yaşandığı, her gün cinskırımların yaşandığı bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak neyin nesidir? İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Mücadelemiz sürecek.”

“MECLİSİN İRADESİNİ YOK SAYAMAZ”

TBMM’nin iradesini yok sayan, Meclisi itibarsızlaştırmaya dönük, kadınların yaşam hakkını elinden alan kararı tanımadıklarını, İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanması için mücadeleyi elden bırakmayacaklarını belirten Şevkin, “Hiç kimse Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin egemenliğine işaret ederek yine milletimize, kadınlarımıza hizmet için, insan hak ve özgürlüklerinin korunması için kurduğu yüce meclisin iradesini yok sayamaz”  dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.