CHP’LİLERDEN 'MARAŞ KATLİAMI' MESAJI: “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

CHP’LİLERDEN 'MARAŞ KATLİAMI' MESAJI: “UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

CHP yöneticileri ve milletvekilleri, Maraş Katliamı’nın yıldönümü sebebiyle mesaj yayınladı. CHP’lilerin ortak mesajı, “Unutmadık, unutturmayacağız”...

CHP yöneticileri ve milletvekilleri, Maraş Katliamı’nın yıldönümü sebebiyle mesaj yayınladı. CHP’lilerin ortak mesajı, “Unutmadık, unutturmayacağız” oldu.

CHP yöneticileri ve milletvekillerinin Maraş Katliamı’nın 43. yıldönümü sebebiyle sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlardan bazıları şöyle:

Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: Yakın geçmişimizin en kanlı olaylarından, acıları hala taze Maraş Katliamı'nı unutmadık, unutturmayacağız. Katliamın yıldönümünde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı saygıyla anıyorum.

Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç: Hiç kimse, hiçbir güç, barışı, kardeşliğimizi ve birliğimizi bozamayacaktır. Buna yeltenenler her zaman olacaktır, biz bu oyuna hiçbir zaman gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz. 43. yıl önce Maraş'ta yaşamını yitiren canlarımızı saygıyla anıyorum.

Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: 43 yıl önce Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Maraş Katliamı'nı lanetliyor, kaybettiğimiz canlarımızı özlemle ve rahmetle anıyoruz.

Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: Maraş Katliamı. 1978 yılı 19-26 Aralık tarihleri arasında 111 kişi katledildi, 176 kişi yaralandı, 400’e yakın ev ve işyeri yakılıp yıkıldı. Maraş Katliamı hem Türkiye’nin hem insanlığın kanayan yarası olmaya devam ediyor. Unutmadık, unutturmayacağız.

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Yakın tarihimizin utanç sayfası, tarifsiz acı Maraş Katliamı. Üzerinden 43 yıl geçse de kimlikleri ve inançları sebebiyle katledilen canlarımızın acıları dün gibi taze. Bu toprağın insanını birbirine düşman etmeye çalışan alçak zihniyeti asla unutmayacağız.

Ankara Milletvekili Murat Emir: 43 yıl önce Maraş'ta açılan yara hala kanıyor... 19 Aralık 1978'de başlayan ve bir hafta süren, gerici zihniyetin katlettiği Alevi canlarımızı saygıyla anıyorum. Türkiye, karanlık tarihiyle yüzleşmelidir!

Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi: Sırf ‘öteki’ diye katledilen ne çok canı verdik toprağa… Toprak utandı, insan utanmadı!

Ankara Milletvekili Levent Gök: Maraş Katliamı’nın 43. Yılında, menfur olayda hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyorum. Unutmadık, unutturmayacağız.

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Yakın tarihimizin kara bir lekesi olan Maraş Katliamı'nın 43. yılında, gözü dönmüş canilerce katledilen vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Maraş, hala yüreğimizde kanayan bir yaradır. Unutmadık, unutmayacağız!

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Maraş bir ağıttır, kapanmaz yara. Acısı geçmeyecek, sızısı hiç dinmeyecek! 19 Aralık 1978'de Maraş'ta başlayan Alevilere dönük gerici katliamı ve yitirdiğimiz Can’ları unutmadık, unutturmayacağız!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.