CHP’Lİ VEKİL EMİR’İN ARACI MECLİS GİRİŞİNDE ARANMAK İSTENDİ

CHP’Lİ VEKİL EMİR’İN ARACI MECLİS GİRİŞİNDE ARANMAK İSTENDİ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in aracı TBMM girişinde aranmak istendi. Duruma itiraz eden Emir’e polis “Meclis Başkanını arayabilirsiniz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in aracı TBMM girişinde aranmak istendi. Duruma itiraz eden Emir’e polis “Meclis Başkanını arayabilirsiniz” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Emir ile TBMM’ye girişinde aracı aramak isteyen polis memuru arasında şu diyalog yaşandı:

EMİR: Ankara Milletvekiliyim, Murat Emir benim adım. Ben buradan içeri girmek istiyorum. Niye beni içeri almıyorsunuz memur bey.

POLİS: Bugünün öneminden dolayı.

EMİR: Ne önemi var bugünün?

POLİS: Birazdan amirimiz gelsin size anlatır.

EMİR: Hayır söz söyleyin. Benim bagajımı aramak istediniz.

POLİS: Beni bu şekilde çekemezsiniz.

EMİR: Çekerim. Siz ne hakla beni aramaya kalkıyorsunuz, bir milletvekilinin aracını nasıl arayabilirsiniz? Meclis Başkanı Anayasa’nın yasaların, iç tüzüğün üstünde mi?

POLİS: Talimat böyle.

EMİR: Meclis Başkanı hukuksuz bir talimat veremez.

Emir yaşadığı olayışöyle değerlendirdi:

“Meclis yerleşkesinin önünde Ayrancı kapasındayım. Buradaki polisler bir milletvekili dahi olsa aracını aramadan içeri alamayacaklarını, Meclis Başkanının böyle bir emir verdiğini söylediler. Oysa milletvekili bir mahkeme kararı olmaksızın, dokunulmazlığı varken aranamaz, sorgulanamaz, tutulamaz. Hele hele çalıştığı yer olan Meclis’e girerken böyle bir muamele asla yapılamaz. Kimse keyfi davranamaz. Kimse Anayasa’dan almadığı yetkiyi kullanamaz. Meclis Başkanının ilk önce Anayasa’ya uyması gerekir.”

Emir sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u özür dilemeye çağırarak, "Meclis Başkanı Mustafa Şentop Anayasa ile bağlıdır ve hukuksuz talimat veremez. Özür dilemelidir" dedi. 

Emir aracının aranmak istenmesine ayrıca şu tepkiyi de gösterdi: 

"Meclis Başkanı polise milletvekillerinin aracı aranmadan Meclis’e alınmaması talimatını vermiş. Anayasayı ve dokunulmazlığım olduğunu bildiğine göre milli iradeye karşı darbe girişiminde sanırım. Bilsin ki 15 Temmuz’da bu Meclis’e girdim. Hukuksuzluğa pabuç bırakmayız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.