CHP'Lİ TORUN: "BİZ BU SEÇİMLERDE MİLLETİMİZLE BİRLİKTE KUTUPLAŞTIRMAYI, BASKIYI, KORKUYU VE EN ÖNEMLİSİ UMUTSUZLUĞU YENDİK"

CHP'Lİ TORUN: "BİZ BU SEÇİMLERDE MİLLETİMİZLE BİRLİKTE KUTUPLAŞTIRMAYI, BASKIYI, KORKUYU VE EN ÖNEMLİSİ UMUTSUZLUĞU YENDİK"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gaziantep'te düzenlenen Belediye BaşkanlarıÇalıştayı'nda, yerel seçimlerde CHP'nin başarısının önemli olduğunu belirterek,...

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gaziantep'te düzenlenen Belediye BaşkanlarıÇalıştayı'nda, yerel seçimlerde CHP'nin başarısının önemli olduğunu belirterek, "Biz bu seçimlerde milletimizle birlikte kutuplaştırmayı, baskıyı, korkuyu ve en önemlisi umutsuzluğu yendik. Mart’ın sonu bahar olsun, dertlere derman olsun dedik ve başardık. Belediye kaynaklarını küçük bir azınlığa teslim eden sisteme dur dedik" dedi.

CHP'nin Gaziantep'te düzenlendiği Belediye BaşkanlarıÇalıştayı'nın açılış konuşmasını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun yaptı. Torun, kendilerinin diğer siyasi partilerden farklı olduklarını söylerken, "Bizim belediye başkanları toplantımız herkesin bir araya geldiği ve sonradan dağıldığı toplantılar olmuyor" dedi.

"UZMAN İSİMLERİN GÖRÜŞLERİNİ, PROJE ÖNERİLERİNİ DİNLEYECEĞİZ"

Çalıştay'da CHP'li belediyelerin 31 Mart Yerel Seçimleri'nden bu güne yapılan çalışmaların görüşüleceğini belirtirken içerik hakkında Torun, "Atölye çalışmaları yaparak, belediye başkanlarımızın kendi aralarında değerlendirme yapmalarına imkan tanıyacağız. Farklı oturumlarda başkanlarımızın görüş ve önerini alacağız. Belediye hizmetlerine katkı sağlaması amacıyla alanında uzman isimlerin görüşlerini, proje önerilerini dinleyeceğiz" diye konuştu. 

"TEMEL AMACIMIZ, VATANDAŞIMIZIN BİR DERDİNE DAHA DERMAN OLMAK"

Torun, toplantılarında yurttaşlara daha iyi hizmet için neler yapılabileceğinin konuşulduğunu aktararak, “Temel amacımız vatandaşımızın bir derdine daha derman olmak” diye vurguladı.

"BELEDİYE KAYNAKLARINI KÜÇÜK BİR AZINILIĞA TESLİM EDEN SİSTEME DUR DEDİK"

CHP'li Torun, yerel seçimlerde başarının önemli olduğunu kaydederek, "Biz bu seçimlerde milletimizle birlikte kutuplaştırmayı, baskıyı, korkuyu ve en önemlisi umutsuzluğu yendik. Mart’ın sonu bahar olsun, dertlere derman olsun dedik ve başardık. Belediye kaynaklarını küçük bir azınlığa teslim eden sisteme dur dedik" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDAN DEVRALDIĞIMIZ BÜYÜKŞEHİRLERDE SOSYAL YARDIMLARI İKİ KATINA ÇIKARDIK"

Torun, CHP’li belediyelerin israfa son verdiğini, şeffaflığı getirdiğini söyleyerek, “Yerel seçimler öncesinde ‘CHP gelirse yardımları kesecek’ dediler. Cumhur İttifakı'ndan devraldığımız 5 büyükşehirde sosyal yardımları iki katına çıkardık. Belediye başkanlarımız halka hizmet için gece gündüz çalışırken maalesef iktidar sahipleri siyasi hırslarına yenildiler. Belediyelerimizi karalamak için her türlü hukuksuzluğa başvurdular" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şikayet etmeyeceğiz, mazeret değil çözüm üreteceğiz" sözlerini anımsatan Torun, "Belediye başkanlarımız da çözüm ürettiler" diyerek belediye başkanlarına teşekkür etti. 

"ONLAR ELEKTİRİĞİ KESTİLER, BİZİM BELEDİYELERİMİZ VATANDAŞIN SUYUNU KESMEDİ"

Torun,  Türkiye’de var olan ekonomik buhranın pandemi sürecinde arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte belediyelerimizin gelirleri önemli ölçüde azaldı. Ancak bizim belediyelerimiz siyasi iktidarın sırtını döndüğü vatandaşa hizmeti artırdı. Onlar borçlu vatandaşın elektriğini kesti, bizim belediyelerimiz vatandaşın suyunu kesmedi. Onlar vatandaşa borç verirken, bizim belediyelerimiz vatandaşa karşılıksız yardım verdi."

“SEÇİME HAZIRIZ”

Torun, yerel seçimlerin CHP’ye tarihi bir sorumluluk yüklediğini belirterek, “Belediyelerimizin başarılı hizmetleri iktidarın kapısının açılmasına anahtar olacaktır” dedi. Torun, bu toplantıda tüm Türkiye’ye mesaj verildiğini vurgulayarak, “Bu mesaj karamsarlığa karşı umudun mesajıdır”  dedi. Torun, genel seçime “beldesinden iline hazır olduklarına” dikkat çekerek, “Tarihi bir kez daha yazmaya hazırız” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.