CHP'Lİ TOPRAK'DAN AĞBAL KARARI TEPKİSİ: EKONOMİNİN KİLİT KURUMLARI TEK KİŞİNİN ELİNDE OYUNCAK OLDU

CHP'Lİ TOPRAK'DAN AĞBAL KARARI TEPKİSİ: EKONOMİNİN KİLİT KURUMLARI TEK KİŞİNİN ELİNDE OYUNCAK OLDU

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görervden alınmasıyla ilgili, "20 ayda 4 başkan değişikliğiyle, Merkez Bankası bağımsızlığı artık...

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görervden alınmasıyla ilgili, "20 ayda 4 başkan değişikliğiyle, Merkez Bankası bağımsızlığı artık kağıt üstünde bile kalmadı. bu görevden alma ve atamalarla ekonominin kilit kurumları tek kişinin elinde oyuncak haline geldi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Toprak, Ağbal'ın görevden alınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Toprak, "Merkez Bankası para politikalarının öngörülebilirliği ve güvenilirliğinin sorgulanması, faizin siyasi talimatla belirlenmesi politikasına geri dönüldü" diyerek döviz kurlarının yeniden yükselmesinin ve Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin kaçınılmaz olacağını belirtti. Toprak, "Ülke ekonomisi kan kaybediyor. Kurumsal saygınlık, inandırıcılık ve güvenilirlik çöküyor. Türkiye tükeniyor" sözleriyle karara tepki gösterdi.

"TEK KİŞİLİK YÖNETİM EKONOMİYİİSTİKRARSIZLAŞTIRDI"

Toprak, "Ekonomik istikrar iddiasıyla iktidara oturan tek kişilik yönetim sistemi üç yılda ekonomiyi her alanda istikrarsızlaştırdığı gibi, köklü ekonomik kurumları da itibarsızlaştırdı" diyerek iktidarı eleştirdi. "Hemen tüm kurumların başındaki yöneticiler yarın sabah o görevde olup olmayacaklarının belirsizliğiyle işlerini yürütmeye çalışıyorlar" diyen Toprak, "Böyle bir tablodan ekonomik istikrar, güven, karar alma mekanizmalarının işlerliği ve geleceğe dönük öngörülerle hareket etme sonucu çıkmaz" dedi.

"TEK KİŞİNİN ELİNDE OYUNCAK HALİNE GELDİ"

Toprak, "Cumhurbaşkanının açıkladığı Ekonomi Reformlarıüzerinden bir hafta geçtikten sonra gerçekleşen bu görevden alma ve atamalarla ekonominin kilit kurumları tek kişinin elinde oyuncak haline geldi" dedi. Toprak, Ağbal'ın, 4 buçuk ayda 3 kez politika faizinin arttırılması kararı vermesinin ve göreve geldiğinde 10,25 olan politika faizini 19'a yükseltmesinin "Faiz sebep, enflasyon neticedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini çektiğini savundu. Toprak, "Cumhurbaşkanının gerek insan hakları gerekse ekonomi alanında açıkladığı reform paketleri hiçbir şekilde güven vermediği ve inandırıcı bulunmadığı gibi, alınan kararlar da bu tereddütlerin ve inançsızlığın doğru bir tutum olduğunu teyit ediyor" diye konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.