CHP’Lİ TEKİN: "ÇEKMEKÖY'DEKİ 312 BİN METREKARELİK ALAN DA İMARA AÇILACAK"

CHP’Lİ TEKİN: "ÇEKMEKÖY'DEKİ 312 BİN METREKARELİK ALAN DA İMARA AÇILACAK"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Çekmeköy’de 312 bin metrekarelik alanın daha imara açılacağı uyarısı yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın politikaları ile İstanbul’un...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Çekmeköy’de 312 bin metrekarelik alanın daha imara açılacağı uyarısı yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın politikaları ile İstanbul’un yaşam alanlarını kuşatıldığını belirten Tekin, “Son ek protokole göre; Emlak Konut, İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi'nde bulunan taşınmazların kadastral 312 bin 429,77 metrekarelik kısmını toplam 937 milyon 289 bin 310 TL bedel ile satın aldı.  Bu demek oluyor ki, buralarda yeniden beton lobileri inşaat yapmaya başlayacak” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’un, beton lobilerinin, imar çetelerinin eline geçtiğini savunarak, yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Türkiye’de uzun süredir yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasal kriz, bir adaletsizlik ve eşitsizlik rejimi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşamın tüm alanlarına sirayet etmektedir. Vatandaş, açlık, yoksulluk ve korona vakalarıyla sarsılmaya devam ederken, birilerinin gündemi hiç değişmiyor. İktidar, İstanbul’un ölüm fermanı olacak Kanal İstanbul Projesi’nin planlarını onaylarken diğer taraftan da kentin elde kalan son boş alanlarını, beton lobilerine peşkeşçekmeye devam ediyor.

EMLAK KONUT 937 MİLYON TL ÖDEDİ

Son ek protokole göre; Emlak Konut, İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Taşdelen Mahallesi'nde bulunan taşınmazların kadastral 312 bin 429,77 metrekarelik kısmını toplam 937 milyon 289 bin 310 TL bedel ile satın aldı.  Bu demek oluyor ki, buralarda yeniden beton lobileri inşaat yapmaya başlayacak. Bu derece önemli bir bölgenin, doğal zenginliğin kâr hırsıyla istismar edilmesi ve imara açılması, bu düzeninin çirkinliğini, insana ve doğaya düşmanlığını bir kez daha kanıtlamıştır.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.