CHP'Lİ SÜMER: BENZİNİN FİYATI BİR BUÇUK AYDA 60 KEZ DEĞİŞTİ

CHP'Lİ SÜMER: BENZİNİN FİYATI BİR BUÇUK AYDA 60 KEZ DEĞİŞTİ

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, akaryakıt ve doğalgaza gelen zamları Meclis gündemine taşıdı. Sümer, "Bir buçuk ayda benzinin fiyatı 60 kez değişti. Bir gün indirim haberi alıyorsak...

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, akaryakıt ve doğalgaza gelen zamları Meclis gündemine taşıdı. Sümer, "Bir buçuk ayda benzinin fiyatı 60 kez değişti. Bir gün indirim haberi alıyorsak diğer gün zam haberi aldık. Vatandaş benzinin litre fiyatına 2002 yılında 1,48 lira öderken, 19 yıllık AKP iktidarı sonunda fiyat 7,78 oldu" dedi. 

CHP Adana Milletvekili ve Melis KİT Komisyonu üyesi Sümer, akaryakıt ve doğalgaza gelen yeni zamları, TBMM gündemine taşıdı.  

Sümer, bir buçuk ayda benzin ve motorinin litre fiyatının 60 kez değiştiğini belirterek, "Bir sene önce benzine 36 saatte bir zam yapıldığını gördük. Vatandaş benzinin litre fiyatına 2002 yılında 1,48 lira öderken, 19 yıllık AKP iktidarı sonunda fiyat 7,78 oldu" dedi.

"Bir gün indirim haberi alıyorsak diğer gün zam haberi aldık" diyen Sümer, "İktidar artık Türkiye’yi yönetmekten o kadar uzak ki benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesini daha beceremiyor" diye konuştu. 

"VATANDAŞ ARTIK 50 LİRALIK DAHİ ALAMIYOR"

Sümer, halk arasında sıklıkla kullanılan “50 liralık alıyorum’ söyleminin bile zora girdiğini" söyledi. Sümer, "Türkiye, petrol ve türevlerinde dışa bağımlı olduğu için fiyatların dünyada düşmesi ülkeyi etkilemiyor. Pompa fiyatlarına yapılan indirimler yapılan zamlarla misliyle geri alınıyor" dedi.

"Avrupa İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, Türkiye’de asgari ücretin pek çok Avrupa ülkesinden düşük olduğunu" bildiren Sümer, "İktidarın ekonomi politikalarının çöktüğü sadece asgari ücrete bakılarak bile anlaşılabilir durumda" diye konuştu. 

"2002'DE ASGARİÜCRETLE 15 ÇEYREK ALTIN ALINABİLİYORDU, 2021'DE 3 TANE"

Sümer, "2002'de asgari ücretle 15 çeyrek altın alınabiliyordu, 2021'de 3 tane alınabiliyor" diyerek şunları söyledi:

"2002 senesinde AKP iktidara geldiğinde çeyrek altın 23 lira üzerinden işlem görürken asgari ücret o zamanın altı sıfır atılmamış parasıyla 235 milyon 437 bin 875 lira olarak ödeniyordu. Seneler içerisinde asgari ücret yükseldi ancak altın fiyatları deyim yerindeyse uçuşa geçti. Gerçi vatandaşın geçim derdi o kadar arttı ki altın alıp kenara koyma fikri de hayal oldu. Gelinen noktada vatandaşın tek derdi barınma ve karnını doyurma üzerine kuruldu."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.