CHP’Lİ SÜLLÜ: “SAĞLIK HİZMETİ DOKTORLAR VE SAĞLIK EMEKÇİLERİYLE BİR BÜTÜNDÜR”

CHP’Lİ SÜLLÜ: “SAĞLIK HİZMETİ DOKTORLAR VE SAĞLIK EMEKÇİLERİYLE BİR BÜTÜNDÜR”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, hekimlerin maaş, ek ödeme ve ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması için yasa teklifi...

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, hekimlerin maaş, ek ödeme ve ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması için yasa teklifi verdi. Süllü, “Sağlık hizmetlerinin doktorlar ve bütün sağlık emekçileriyle bir bütündür; tüm sağlık çalışanlarının, insanca yaşam koşullarını sağlayacak ücret almaları gerekmektedir” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, hekimlerin maaş, ek ödeme ve ek gösterge düzenlemesinin tüm sağlık çalışanlarını kapsaması ile ilgili TBMM’ye kanun teklifi verdi. Süllü, “Uygulanan yanlış politikalarla sağlık sistemindeki sorunların derinleşmesi, tüm sağlık emekçilerini kalıcı risk ve iş yükü altında bırakmıştır. Sağlık hizmetlerinin doktorlar ve bütün sağlık emekçileriyle bir bütündür; tüm sağlık çalışanlarının, insanca yaşam koşullarını sağlayacak ücret almaları gerekmektedir” dedi.

Süllü verdiği kanun teklifi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“TBMM Genel Kurulu’nda doktorlar ile diş hekimlerinin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemede, sağlık barışını bozacak şekilde ayrım yapılması, 84 milyona 39 branşta hizmet veren sağlık çalışanlarını derinden yaralamıştır. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması ve meslek barışının zarar görmemesi için hazırladığımız kanun teklifi ile I sayılı ek ödeme oranları cetvelinde Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında görev yapan personel arasında ayrımcılığın giderilmesi amaçlanmaktadır. Kanun teklifimiz ile kamuda görev yapan tüm sağlık çalışanlarının maaşlarında ve emekli maaşlarında iyileştirme sağlanmış olacaktır.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.