CHP’Lİ NAZLIAKA: “225 KADININ HAYATINA DOKUNDUK”
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 5 Aralık’ta faaliyete başlayan YaşamHak Projesi’ne ilişkin, “Avukat desteği ve psikolojik destek almak isteyen 225 şiddet mağduru kadına...
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 5 Aralık’ta faaliyete başlayan YaşamHak Projesi’ne ilişkin, “Avukat desteği ve psikolojik destek almak isteyen 225 şiddet mağduru kadına dokunma fırsatı bulduklarını belirterek, bugüne kadar 16 Baro ve 3 Tabip Odası ile protokol imzaladık” dedi.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak Projesi’ne ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Nazlıaka, 444 82 85 numaralı hattan 7 gün 24 saat hizmet veren YaşamHak Projesi’nin şimdiye kadar 16 Baro ve 3 Tabip Odası ile protokol imzaladığını duyurdu.
“YALNIZ DEĞİLSİN, BİZ VARIZ”
Şiddet sarmalının içindeki bağların örgütlendikçe çözüleceğini ifade eden Nazlıaka, şunları belirtti:
“Telefon hattına gelen başvurular ile 225 kadının hayatına dokunduk. Hangi ilden bir ‘yardım çığlığı’ yükselse orada olmaya özen gösteriyoruz. Şiddete maruz kalan kadınları karakollarda, adliyelerde, hastanelerde ve duruşmalarda yalnız bırakmıyoruz. Çünkü biz kadınlar yan yana geldikçe, dayanışma içerisinde oldukça, örgütlendikçe bu şiddet sarmalının içinde kördüğüm olan bağları, bir bir çözeceğimizi biliyoruz. Onun için diyoruz ki, ‘Yalnız Değilsin, Biz Varız!’”
“HUKUKİ VE TIBBİ DESTEK SAĞLANIYOR”
Barolar ve Tabip Odaları ile imzalanan protokollerle hukuki ve tıbbi destek çalışmalarının çerçevesinin belirlendiğini kaydeden Nazlıaka, şunları dile getirdi:
“Bu protokoller CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı ile tabip odaları ve barolar arasında imzalanıyor. Protokol ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından yürütülen YaşamHak Projesi kapsamında şiddet gören mağdurlara sunulacak tıbbi ve hukuki destek çalışmalarının çerçevesi belirleniyor. Bu protokoller kapsamında tabip odaları ile şiddet mağduru kadın ve çocuklara ilişkin başvurudan başlayarak, iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar tıbbi destek hizmeti kapsamında işbirliği yapılıyor. Barolar ile yapılan protokol ile de şiddet gören kadın ve çocuklara ilişkin şikayetten başlayarak, yargılama süreci dahil hukuki destek ve avukatlık hizmeti kapsamında işbirliği yürütülüyor.”
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.