CHP’Lİ BUDAK’TAN ERDOĞAN’A ÇAY TEPKİSİ: "DALGA MI GEÇİYORSUN KARDEŞİM!"

CHP’Lİ BUDAK’TAN ERDOĞAN’A ÇAY TEPKİSİ: "DALGA MI GEÇİYORSUN KARDEŞİM!"

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te yangından etkilenen yurttaşlara çay atmasını eleştirdi ve “Çıkıp adam milletin kafasına...

Haber: TAMER ARDA ERŞİN- Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te yangından etkilenen yurttaşlara çay atmasını eleştirdi ve “Çıkıp adam milletin kafasına çay atıyor, dalga mı geçiyorsun kardeşim” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Budak, Antalya’nın Manavgat ilçesinde 5 kişinin öldüğü yangınla ilgili ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yangından etkilenen yurttaşlara çay dağıtmasına tepki gösterdi.

Bölgede vatandaşın derdini dinleyen Budak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle bu ülkenin yönetilemeyeceğini kaydederek, “Tek adam rejimiyle bu ülkenin yönetilemeyeceğini binlerce defa söyledik. Bu artık çevresini görmeyen, kibirli, halka tepeden bakan, hatta buraya geldiği zaman da Manavgat’ı tepeden gezdi. Kibrin artık abidesini görüyoruz, Manavgat’ta. İnsanların canı yanıyor. Burada siyaset yapmak istemem ama şu anda 46 köy gitmiş durumda” dedi.

Budak, “Çıkıp adam milletin kafasına çay atıyor, dalga mı geçiyorsun kardeşim! Bu kadar mı koptun halktan, bu kadar mı halkı bir tarafa bıraktın? Kendi saraylarında, kendi saltanatını sürdürmek için elinden geleni yapıyorsun” diye tepki gösterdi.

Budak, TBMM’den geçen Turizm Teşvik Kanunu ile orman alanlarının Turizm Bakanlığı’na tahsis edildiğini de hatırlatarak, “Karşıçıkmıştık. Orman alanlarının Turizm Bakanlığı’na tahsisi ormanların talan edilmesidir demiştik ve şu anda ormanlarımız talan ediliyor, yanıyor. Yandıktan sonra takipçisi olacağız. İsterlerse gelsinler faklı bir uygulamaya çalışsınlar, izin vermeyiz. Marmaris’teki, Bodrum’daki bölgeler turizm bölgeleri ve seyrediyorlar” diye vurguladı.

“BAKANLAR HALKIN İÇİNE GİREMİYOR”

Yangın bölgelerine giden bakanların halkın arasına giremediğini anlatan Budak, “Geçenlerde milletimiz de tanık oldu. Artık bakanlar milletimizin içine gidemiyor, gidip koordinasyon merkezinde sadece oturuyorlar. Halkın içine giderken de onlarca araç, yüzlerce korumayla gidiyorlar. Halkımız bunun farkında. Buradaki insanlar yaşam nedenlerini kaybettiler. Yaşıyorlar ama ruhlarını kaybetmiş durumdalar” diye konuştu.  

Budak, Manavgat yangınının beşinci gününde halen söndürülmeye çalışıldığını belirterek, “Binlerce dekar arazi yandı. Bütün araziyi dolaşıyoruz, köylerin birçoğu yanmış durumda. 106 mahallesi var, Manavgat’ın. Neredeyse yarısı 48 mahalle bundan etkilendi” dedi. Budak, havadan müdahale edilmediği sürece yangının durmayacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Yukarıdan müdahale olmazsa bu yangın durmaz. Rüzgar devam ediyor. Yerden müdahaleler yangının durdurulması için mümkün değil. Uçak ve helikopter ile müdahale edilmesi gerekiyordu. Fakat gördüğümüz şu. Türkiye’nin her yerinde yangınlar var, Türkiye’nin elindeki uçak ve helikopterler yetersiz. Zaten açıkladılar, kendileri de itiraf ettiler. ‘Envanterimizde yeterli yangın söndürme uçağı yok’ dediler. Türk Hava Kurumu’nun elinde kullanılabilir 9 tane uçağı var. Bunlar bugüne kadar bakımları yapılmadıysa bile, bir iki günlük bakımla bunlar kullanılabilir. Bunu pilotlar söylüyor. Bu uçaklar uçurulabilirdi, manevra yetenekleri çok yüksek. Gece görüşleri var, gece de uçurulabiliyor.

“İKTİDAR SADECE SEYREDİYOR”

Bu inadın gerekçesini anlamak mümkün değil. Eğer çevremizdeki komşularımız iyi olmuş olsaydı. İsteyemiyorlar, mesela Yunanistan’ın 32 tane yangın söndürme uçağı var. Yunanistan’da da yangınlar var. Anında müdahale ediyorlar. Genişlemesini önlüyorlar. İspanya, İtalya, Fransa aynışekilde. Her birisinde 20’nin üzerinde uçak var. Bu uçaklarla yangının çıktığı merkez, drone ve insansız hava araçlarıyla tespit edilse, gitse atsa önüne, suyu bıraksa yangının ilerlemesi durdurulabilir. Canlar yandı. 5 kişi maalesef hayatını kaybetti, sadece bu bölgede. Marmaris’te bir gencimiz hayatını kaybetti. İktidar sadece seyrediyor. Çaresiz seyrediyor. Bu vatandaşların haykırışlarını gelip duymaları gerekiyor. İnsanlar devletinden bir şey bekliyor ama devlet elinde imkanları olmadığı için sınıfta kaldı.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.