CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ TERCİHİ "ZEYTİN İLE DEFNE" OLDU

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ TERCİHİ "ZEYTİN İLE DEFNE" OLDU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP'li büyükşehir belediye başkanları toplantısında Hatay EXPO 2021'in maskotlarının isim önerilerini sundu. Savaş'ın anketine katılan...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Muğla'da yapılan CHP'li büyükşehir belediye başkanları toplantısında Hatay EXPO 2021'in maskotlarının isim önerilerini sundu. Savaş'ın anketine katılan büyükşehir belediye başkanlarının tercihi "zeytin ile defne" oldu.

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün ev sahipliğinde Bodrum'da bir araya geldi. Başkanlar, deprem, koronavirüs gibi konular başta olmak kentlerin sorunlarını konuştular. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, toplantının arasında Hatay EXPO 2021 maskot isimleri önerilerinde finale kalan 6 ismi başkanlara tanıttı. Ardından Savaş, halkın oylamasına sunulan maskotların isim önerilerini, belediye başkanlarına cep telefonu üzerinden oylattı. 

Sırayla belediye başkanlarına giderek konuyu anlatan Savaş, başkanlardan biri hariç hepsinin Defne ile Zeytin'i seçtiğini söyledi. ANKA'ya konuşan Savaş, "Hatay'ın mitolojik geçmişine ve enlerine baktığımızda Defne ile Zeytin en mantıklı sonuç gibi geliyor bana da. Ben de Zeytin ile Defne'yi seçtim" dedi. 

GAZELLA GAZELLA TÜRÜ DAĞ CEYLANLARI HATAY’DA KUTSAL KABUL EDİLİYOR

Hatay’ın tanıtımında büyük pay sahibi olan ve yakın zaman önce The New York Times gibi birçok uluslararası basın kurumuna konu olan Gazella Gazella türü ceylanlar Türkiye Memeli Listesi'nde 2008 yılında belgelendi. Tür, şu anda Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınırlarında doğal alanında yaşayıp korunuyor.

Bölge, Gazalle Gazella türü ceylanların Türkiye’de yaşadığı tek alan olarak öne çıkıyor. Ceylanlar Hatay’da kutsal kabul ediliyor ve halk tarafından korunması için büyük çaba sarf ediliyor. Türün korunması için özellikle sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına Hatay Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. 

Küçük ve narin görünümünün aksine çok hızlı bir tür olan Gazella Gazella’ların tüylerinin rengi toprakla tam uyumlu olduğu için fark edilmesi güç oluyor. Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün hassasiyeti ve girişimleri sayesinde bugün bin civarında Gazella Gazella doğada serbest ve güvende yaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.