CHP'Lİ BANKOĞLU: "BUGÜNDEN İTİBAREN KADINLARIN BAŞINA GELEN HER ÖLÜMDEN CUMHURBAŞKANI SORUMLUDUR"

CHP'Lİ BANKOĞLU: "BUGÜNDEN İTİBAREN KADINLARIN BAŞINA GELEN HER ÖLÜMDEN CUMHURBAŞKANI SORUMLUDUR"

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı imzasıyla feshedilmesini eleştirdi. Bankoğlu, "Bugünden itibaren kadınların başına gelen her ölümden Cumhurbaşkanı...

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı imzasıyla feshedilmesini eleştirdi. Bankoğlu, "Bugünden itibaren kadınların başına gelen her ölümden Cumhurbaşkanı Erdoğan sorumludur" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi olan CHP milletvekili avukat Bankoğlu yaptığı açıklamada, TBMM'de oy birliğiyle kabul edilmiş bir sözleşmenin Cumhurbaşkanı tarafından iptal edilmesinin hukuksuz olduğunu söyledi.

"42 MİLYON KADININ HAKKI GASP EDİLDİ"

"Dün gece, 42 milyon kadını ilgilendiren İstanbul Sözleşmesi’nin yok edilmesine yönelik bir Cumhurbaşkanı kararıçıktı. 42 milyon kadının hakkı gasp edilmiştir. Herhalde Cumhurbaşkanı’nı dün gece uyku tutmadı ve bir karar yayınladı. Bu karar Anayasa’ya aykırıdır. Sayın Cumhurbaşkanı TBMM’den oy birliğiyle çıkmış olan bir sözleşmeyi kendi başına, yürütme olarak iptal edemez. Burada Meclis iradesi gasp edilmiştir."

"BUGÜNDEN İTİBAREN KADINLARIN BAŞINA GELEN HER ÖLÜMDEN CUMHURBAŞKANI SORUMLUDUR"

Bankoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünden itibaren herhangi bir kadının başına gelen ölüm vakasından ve şiddetten Cumhurbaşkanı sorumludur. Biz bu kararı tanımıyoruz ve tanımayacağız. Sokaklarda, meydanda, Meclis’te kadın mücadelesine, adalet mücadelesine devam edeceğiz."

"KADINLAR BU KARARI UNUTMAYACAK!"

Temel hak ve özgürlüklere ilişkin bir sözleşmenin TBMM'den kanunla çıkmak zorunda olduğu gibi böyle bir sözleşmenin iptalinin de kanunla olması gerektiğini belirten Bankoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isterim: Bir uluslararası sözleşme eğer bir insan hakkıyla, temel hak ve özgürlüklerle ilgiliyse bu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden kanunla çıkmak zorundadır. Usulde paralellik ilkesi gereği de iptali, Meclis üzerinden bir kanunla olmalıdır. Bugün yine Meclis iradesi gasp edilmiştir. Tek adam rejiminin otoriterliğini görmüş bulunuyoruz. Kadınlar bunu unutmayacak. 42 milyon kadının vicdanı boynunuzda olacak.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.