CHP'Lİ ALTAY: “MİLLETİN KÖR KURUŞUNU ÇALANDAN HESAP SORMAYAN BİR İKTİDARI ALLAH BİZE NASİP ETMESİN”

CHP'Lİ ALTAY: “MİLLETİN KÖR KURUŞUNU ÇALANDAN HESAP SORMAYAN BİR İKTİDARI ALLAH BİZE NASİP ETMESİN”

TBMM Genel Kurulu’nda; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora arasında tartışma çıktı. Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na...

TBMM Genel Kurulu’nda; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora arasında tartışma çıktı. Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri gündeme getirerek, “Memurlar tehdit ediliyormuş; tehdit olarak algılanıyorsa evet, tehdit. Bu, bir uyarıdır” dedi. Cora, “Ülkede olay mı vardı ki, bir olay mı oldu, herhangi bir sorun mu oldu ki böyle açıklamada bulunuyor Kılıçdaroğlu” dedi. Engin Altay, Isparta Şehir Hastanesi’nde ihalenin temel atılmasından sonra verilmesini anımsatarak; “Milletin kör kuruşunu çalandan, eşine dostuna onu peşkeşçekenden hesap sormayan bir iktidarı Allah bize nasip etmesin zaten” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’nin “TBMM’nin gündeminin belirlenmesi” ile ilgili önerisi üzerinde konuştu. Altay, şunları söyledi:

“Hepinizin, büyük çoğunluğunuzun vicdanında bir yara var, bir kırıklık var. TÜGVA'yla ilgili Yusuf Bey diyor ki ‘İzmir'de bir vakıf varmış, adını da unuttum, burada da yolsuzluk var.’ Niye reddettin o zaman? Önerge zaten bunları araştıralım diyeydi, niye reddettiniz? Bu olmuyor. Bir milletvekili, burada devletin, milletin kör kuruşunu korumaktan imtina ediyor ise görevini yapmıyordur, emanet ehilde değildir, emanete ihanet vardır; bu meseleye böyle bakalım.”

“BU BİR UYARIDIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara çağrısına ilişkin eleştirileri değerlendiren Altay, “Memurlar tehdit ediliyormuş; tehdit olarak algılanıyorsa evet, tehdit. Bu, bir uyarıdır, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2001'de yaptığı uyarıdan daha hafif tonda bir uyarıdır. Niye uyarı olduğunu da hemen söyleyeceğim ama önce herhâlde Sayın Cumhurbaşkanımızın sesine tahammül edersiniz” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir konuşmasını Genel Kurul kürsüsünden dinletmek istedi.

Bunun üzerine AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, yerinden; “Hangi konuda olduğunu da söylerseniz... Başörtüsü zulmü, katsayı zulmü, insan hakları mesela” diye seslendi. AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora ise  “O açıklama yapıldığında polis Yeni Şafak Gazetesi’nin ortasına karakol kurmuştu ya. Onun ile onun ne alakası var ya? Ülkede olay mı vardı ki, bir olay mı oldu, herhangi bir sorun mu oldu ki böyle açıklamada bulunuyor Kılıçdaroğlu? Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını dinlettikten sonra “Sayın Erdoğan ‘ezeceğiz’ diyor. Başörtüsü zulmü yapan memurdan da hesap sorulur, hırsızlığın altına imza atandan da hesap sorulur” dedi.

Cora ise “Yeni Şafak Gazetesi’nde kalorifer peteklerine insanları kilitlediler, kalorifer peteklerine kelepçelediler gazetecileri” karşılığını verdi.

Altay da “Taciz etme, laf atacaksan laf at” tepkisini gösterdi.

“TEMEL ATTIRDIĞINIZ MÜTEAHHİDE DÖRT AY SONRA İHALEYLE HASTANEYİ VERİYORSUNUZ”

Engin Altay, Isparta Şehir Hastanesi ile ilgili ihaleyi gündeme getirdi. Altay, şöyle konuştu:

“Hesap şu: Isparta Şehir Hastanesi'nde 12 Mart’ta temel attırdığınız müteahhide dört ay sonra ihaleyle Hastaneyi veriyorsunuz. Burada 5 İhale Komisyonu üyesi var. Bu İhale Komisyonunun Başkanından ve bu imzayı atanlardan hesap sorulmayacaksa siyaset niye var? Hesap sorulacak kardeşim. Milletin kör kuruşunu çalandan, eşine dostuna onu peşkeşçekenden hesap sormayan bir iktidarı Allah bize nasip etmesin zaten. Bu kadar basit. Memura ‘hırsızlığa alet olmayın’ demek, memura ‘hırsızlığa göz yummayın’ demek, memura ‘partizanlık yapma’ demek, memura ‘adil ol’ demek, memura ‘kanunsuz emre itaat etme’ demek ‘657 sayılı Kanun'un 6'ncı maddesine Anayasa'nın 137'nci maddesine göre iş yap’ demek, ‘yapmazsan bedelini ödersin’ demek tehditse, evet tehdittir ama kimse bunu böyle algılamıyor, kimse bunu böyle algılamıyor.” 

Engin Altay’ın konuşması sırasında Salih Cora sık sık “Cüppe mi giydin” diye seslendi.

AKP Amasya Milletvekili Hasan Çilez, CHP’nin ‘Arpalık’ broşürünü anımsatarak, “Kamu kurumları‘ahır’ değildir” dedi.

Salih Cora da “Genel Başkanınız talimatı ekselanslardan mı aldı” diye sordu.

Engin Altay, “Bak, senin yaptığın laf atma değil, taciz. Sus, adam gibi otur yerine. Taciz ediyorsun, adam gibi laf at, başımın üstünde yeri var. Benden çok sen konuştun ya, terbiyesiz. Ayıp ya! Bu lafı ettiriyorsun bana ya” tepkisini gösterdi.

“DÖRT AY ÖNCE TEMEL ATIP İHALEYİ NASIL VERDİĞİNİ AÇIKLA”

Salih Cora’nın “Hiç doğru değil” sözleri üzerine Engin Altay, “Dört ay önce temel atıp dört ay sonra firmaya ihaleye nasıl verdiğini açıkla. Gel, bir şeyi daha açıkla. Birim fiyatı 7 lira 94 kuruş olan borunun 2.239 liraya nasıl verildiğini açıkla. Sayıştay raporu var, bundan büyük belge mi olur? Savcılarınızın elini bağladınız, hâkimlerin cübbesini bağladınız. Türkiye'de 6 bin 500 savcıyı rehin aldınız, rehin” diye konuştu.

Cora, yerinden; “Savcılığa git” dedi. Altay ise “6 bin 500 savcı, Erdoğan'ın rehinidir; Erdoğan'ın baskısı, basıncı, tahakkümü altındadır. Ayıptır günahtır” dedi.

Tartışma sonlanmayınca TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, birleşime 15 dakika ara verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.