CHP'Lİ AKKUŞİLGEZDİ: "KANTİNCİLER TAŞ MI YESİN?"

CHP'Lİ AKKUŞİLGEZDİ: "KANTİNCİLER TAŞ MI YESİN?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuşİlgezdi, kantincilerin pandemide çaresizliğe düştüğünü belirtti. İlgezdi, "Uzaktan eğitim sürecinde gelirlerini...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuşİlgezdi, kantincilerin pandemide çaresizliğe düştüğünü belirtti. İlgezdi, "Uzaktan eğitim sürecinde gelirlerini tamamen kaybettiler. Şimdi de yüksek kiralarla boğuşuyorlar, kantinciler taş mı yesin?" diye sordu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuşİlgezdi, kantincilerin sorunlarına yönelik yazılı açıklama yaptı. Geçen hafta İstanbul’da kantinci esnafıyla bir araya geldiğini anımsatan Akkuşİlgezdi, "Pandemi nedeniyle kantinlerin işleyemez hale gelmesi, aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşan devasa bir kitleyi doğrudan etkiledi. Bu süreçte hiç geliri olmayan kantincilerden birikmiş vergi ve SGK prim borçları talep edildi” dedi.

“LOGOLU ÜRÜNLER PİYASADA YOK. KANTİNCİLER SATACAK ÜRÜN BULAMIYOR”

Kantincilerin pandemi dışında da büyük sorunları olduğunu anlatan Gamze Akkuşİlgezdi, “Çocuklarımızın sağlıklı beslenebilmesi için ‘Okul Gıdası Uygulaması’na geçildi. Ancak bu ürünlerin maliyeti yüksek, raf ömrü kısa olunca firmalar üretim yapmadı! Bugün kantinlerde satılması gereken logolu ürünler piyasada yok. Kantinciler satacak ürün bulamıyor, kiralarını dahi ödeyemiyorlar” diye konuştu.

"İKİ YIL KİRA ALINMASIN"

“Uzaktan eğitim sürecinde gelirlerini tamamen kaybettiler. Şimdi de yüksek kiralarla boğuşuyorlar, kantinciler taş mı yesin?" diyen Akkuşİlgezdi, "İki yıl boyunca kantinlerden kira alınmamasını" önerdi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.