CHP’Lİ AKIN: AÇIK AÇIK SÖYLEYİN DOĞAL GAZA, ELEKTRİĞE ZAM MI YAPACAKSINIZ?

CHP’Lİ AKIN: AÇIK AÇIK SÖYLEYİN DOĞAL GAZA, ELEKTRİĞE ZAM MI YAPACAKSINIZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e; “Zam yapacağız, yolunu arıyoruz demek mi istiyorsunuz? ‘Maliyetleri...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e; “Zam yapacağız, yolunu arıyoruz demek mi istiyorsunuz? ‘Maliyetleri en az şeklide yansıtacağız’ demek bile zam habercisidir. Açık açık söyleyin Sayın Bakan. Doğalgaza, elektriğe zam mı yapacaksınız?” tepkisini gösterdi.

CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, enerji fiyatlarına ilişkin konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in "Enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlarımıza en az seviyede yansıması için bütün çabayı ortaya koyuyoruz” açıklamasını değerlendirdi.

Akın, şunları söyledi:

“Son 3 yıldır vatandaşımıza enerji buhranı yaşatan AK Parti iktidarı, doğalgaz zam fırtınasından vatandaşlarımızı nasıl koruyacağını henüz açıklamadı. Sayın Bakan yaptığı açıklamada ‘Doğalgaza zam yapmayacağız’ demiyor. Diyor ki; ‘Enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlarımıza en az seviyede yansıması için bütün çabayı ortaya koyuyoruz.’ Bu ne demek Sayın Bakan? ‘Zam yapacağız, yolunu arıyoruz’ demek mi istiyorsunuz? ‘Maliyetleri en az şeklide yansıtacağız’ demek bile zam habercisidir. Açık açık söyleyin Sayın Bakan! Doğalgaza, elektriğe zam mı yapacaksınız? Hane halkını, esnafımızı ve üreticilerimizi korumak için elinizdeki tüm imkanları sonuna kadar kullanacaksanız, hemen ve şimdi yapmanız gereken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kara kış fonu olarak sizlere önerdiği çözümü hayata geçirmenizdir.

Ayrıca elektrikte TRT payını kaldırmak için verdiğimiz kanun tekliflerimizi gelin beraber Meclis’ten geçirelim. KDV’yi yüzde 1’e düşürelim. Bu enerji buhranında, vatandaşlarımızı kar kıştan korumak için çağrıda bulunuyorum. Artık elinizi taşın altına koyun!”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.