CHP SÖZCÜSÜÖZTRAK: TALİMATLA İNDİRİLEN FAİZ ÖNCE PARAMIZI PUL EDER, SONRA YENİ BİR BAŞKAN FAİZİ MİSLİYLE ARTIRMAK ZORUNDA KALIR

CHP SÖZCÜSÜÖZTRAK: TALİMATLA İNDİRİLEN FAİZ ÖNCE PARAMIZI PUL EDER, SONRA YENİ BİR BAŞKAN FAİZİ MİSLİYLE ARTIRMAK ZORUNDA KALIR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Merkez Bankalarının sermayesi güvendir. Oyun içinde kural değiştiren Banka'ya güvenilmez. Herkes faiz indiriminin rasyonel bir gerekçeyle...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Merkez Bankalarının sermayesi güvendir. Oyun içinde kural değiştiren Banka'ya güvenilmez. Herkes faiz indiriminin rasyonel bir gerekçeyle değil talimatla olduğunu görür. Talimatla indirilen faiz önce paramızı pul eder. Sonra yeni bir başkan gelir faizi misliyle artırmak zorunda kalır" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 2 puan düşürerek yüzde 16'ya indirdi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"FAİZİÇEKİRDEĞİN DE ALTINA DÜŞÜRDÜ"

"TCMB Başkanı; "Faiz, enflasyonun üstünde olacak" diye işe başladı, enflasyon faizi geçince, oyun içinde kural değiştirdi. "Enflasyonun aslına değil çekirdeğine bakacağım" dedi. Bugün bir kere daha oyun içinde kural değiştirdi. Faizi çekirdeğin de altına düşürdü.

Merkez Bankalarının sermayesi güvendir. Oyun içinde kural değiştiren Banka'ya güvenilmez. Herkes faiz indiriminin rasyonel bir gerekçeyle değil talimatla olduğunu görür. Talimatla indirilen faiz önce paramızı pul eder. Sonra yeni bir başkan gelir faizi misliyle artırmak zorunda kalır."

Öztrak, TCMB'nin faiz kararının hemen ardından da ilk olarak şu açıklamayı yapmıştı:

"Enflasyon artıyor. TL benzerleri içinde en çok değer kaybeden para birimi. Yine benzerler içinde en yüksek CDS bizde. Buna rağmen TCMB ardı ardına faiz indiriyor. Ortada güven veren bir program yok. Bu, talimatla faiz indirildiği izlenimini artırıyor. Döviz kurunu şaha kaldırıyor"

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.