AKP'Lİ TURAN'DAN AYASOFYA CAMİİİMAMI BOYNUKALIN'A UYARI I: "SÜREKLİ POLEMİKLER İÇİNDE OLMANIZ AYASOFYA İÇİN BEDEL ÖDEYENLERİÜZÜYOR"

AKP'Lİ TURAN'DAN AYASOFYA CAMİİİMAMI BOYNUKALIN'A UYARI I: "SÜREKLİ POLEMİKLER İÇİNDE OLMANIZ AYASOFYA İÇİN BEDEL ÖDEYENLERİÜZÜYOR"

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya-i Kebir Camii Başİmamı Mehmet Boynukalın'ın 'faiz' açıklamalarına ilişkin, "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak...

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ayasofya-i Kebir Camii Başİmamı Mehmet Boynukalın'ın "faiz" açıklamalarına ilişkin, "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte" diye karşılık verdi.

Döviz kurundaki yükselişe ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ayasofya-i Kebir Camii Başİmamı Boynukalın'a AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'dan yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Turan, Boynukalın'a, "Sayın Mehmet Boynukalın, Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil,kardeşiniz olarak bu mecrada, usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" sözleriyle eleştirdi. 

BOYNUKALIN NE DEMİŞTİ? 

Döviz kurundaki yükselik, faiz kararlarına ilişkin Ayasofya-i Kebir Camii Başİmam Hatibi Mehmet Boynukalın, sosyal medya hesabıüzerinden yaptığı açıklamada, Bakara Suresi'nden "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele! Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, "Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz" derler. İşte rablerinin lutufları ve rahmeti bunlar içindir ve işte doğru yola ulaşmış olanlar da bunlardır" alıntısını yaptı.

İkinci bir açıklama yapan Boynukalın, "Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz yüzde 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir. Önceki tivitim biraz da bununla ilgilidir" diyerek faiz kararlarını eleştirmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.