CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: OTORİTER YÖNETİM Mİ, DEMOKRASİ Mİ?

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: OTORİTER YÖNETİM Mİ, DEMOKRASİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon 300 bin gence seslendi ve "Sadece şunu düşünmelerini isterim. Sandığa giderken ellerini vicdanlarının...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde ilk kez oy kullanacak 6 milyon 300 bin gence seslendi ve "Sadece şunu düşünmelerini isterim. Sandığa giderken ellerini vicdanlarının üzerine koysunlar ve oylarınıöyle kullansınlar. Otoriter yönetim mi, demokrasi mi? Demokrasiden yana olanlar hep kazanmıştır, hep büyümüştür" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu'nun, "Tarihin bize yüklediği büyük bir sorumluluk var. Önümüzdeki seçimlerde Türkiye’de demokrasiyi yeniden inşa etmek!" notuyla paylaştığı videodaki mesajlarışöyle:

"OTORİTER YÖNETİM Mİ, DEMOKRASİ Mİ?"

"Tarihin bize yüklediği çok büyük bir sorumluluk var. Nedir o sorumluluk? Önümüzdeki seçimlerde bu ülkeye demokrasiyi yeniden inşa etmek gibi tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. 6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak, ilk kez sandığa gidecek. Ben gençlere, "Oyunuzu A partisine, B partisine verin" diye söylemiyorum. İradelerine hep saygı duydum. Sadece şunu düşünmelerini isterim. Sandığa giderken ellerini vicdanlarının üzerine koysunlar ve oylarınıöyle kullansınlar. Otoriter yönetim mi, demokrasi mi? Demokrasiden yana olanlar hep kazanmıştır, hep büyümüştür. Kişi başına gelir 20 bin dolar, 30 bin dolar, 50 bin dolar olmuştur. Bizde niye olmasın? Biz niye büyümeyelim, üstelik bilime bu kadar önem veren bir inanca sahipsek? Ya "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" diyor Hazreti Ali. "İlim Çin'de bile olsa gidin öğrenin" diyor sevgili peygamberimiz.

"BEN BU SEÇİME BÜYÜK UMUTLAR BAĞLIYORUM"

İlim bu kadar değerliyken ve bizim İslam tarihinde son derece değerli, yetişmiş ve Batı'nın Rönesans'ına öncülük etmiş bilim insanları varken neden biz bugün bu haldeyiz? Neden kavga ediyoruz? Neden barışmıyoruz? Neden Türkiye'ye yeni bir anlayışı getirmiyoruz ve biz bütün dünyaya örnek olacak bir demokrasi sınavını neden vermiyoruz? Önümüzde bir seçim var ve ben bu seçime büyük umutlar bağlıyorum. Umarım bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz. Herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir demokrasi."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.