CHP Kadın Kolları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Katılımıyla Aile Destekleri Sigortası Hakkında Toplantı Düzenleyecek

CHP Kadın Kolları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Katılımıyla Aile Destekleri Sigortası Hakkında Toplantı Düzenleyecek

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, yarın saat 15.00’te, İstanbul Harbiye Hilton Otel’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Aile Destekleri Sigortası’na (ADS) ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

Nazlıaka, toplantının iki bölümden oluşacağını ifade ederek, “İlk bölümde tüm basın mensuplarına ADS ile ilgili bilgilendirme yapılacak. İkinci bölümde ise bazı ekonomi yazarları ve gazete yöneticileri ile kapalı bir toplantı gerçekleşecek. Genel Başkanımız, ADS hakkında geniş kapsamlı bir bilgi verecek. Yeni yayına girecek olan web sayfası üzerinden simulasyon yapacağız. 57 bin hane tipi çalıştık. Böylece hangi hanenin ne kadar aile gelir desteği alacağına dair detaylı bir bilgilendirme yapacağız” dedi.

Toplantıda ADS’nin web sitesinin yayına gireceğini söyleyen Nazlıaka, “Yarın açılacak olan sitemizi ziyaret eden tüm yurttaşlar, hanedeki kişi sayısı ve gelir durumunu girerek, iktidara geldiğimizde alacakları destek tutarını 2022 verileriyle öğrenebilecekler. Bu veriler 2023 yılında güncellenecek. Yaşlı aylığı, engelli bakım ödeneği gibi mevcut sosyal destekler kesintisiz devam edecek. Biz AKP gibi yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu yok etmek istiyoruz. Bu sistem yoksullukla mücadelede Türkiye’ye çığır açacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.