CHP KADIN KOLLARI ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

CHP KADIN KOLLARI ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

CHP Genel Merkez Kadın Kolları tarafından, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen “Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar” başlıklıçalıştay sona erdi....

UFUK BAKSİ

CHP Genel Merkez Kadın Kolları tarafından, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen “Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar” başlıklıçalıştay sona erdi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke “Bugünkü zor koşullarda iş bulan 10 kadından dördü kayıt dışıçalışıyor. Yani güvencesi yok. Bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilmiş hakları var sadece” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Sadece İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de hatta yurt dışında İstanbul modelini oluşturuyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Merkez Kadın Kolları tarafından, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen “Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar” başlıklıçalıştayında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği” konulu bir sunum yaptı.

Parti olarak “İstanbul modelini” tüm Türkiye’ye yayma kararı aldıklarını belirten Kaftancıoğlu, seçmeni ikna etmek yerine inandırmanın önemini vurguladı, bu model sayesinde Türkiye’de iktidara geleceklerini söyledi.

Kadınlar olarak “erken seçim” değil, “derhal seçim” istediklerini ifade eden Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Tarihi bir döneme tanıklık ediyoruz. Tek adama karşıçok kadın diyerek, onu göndereceğiz, buna inanıyorum. Ama göndereceğiz demekle gönderilmediğini de biliyorum. Sanıyorum bir ay içinde, kamuoyuyla paylaşacağız. Sadece İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de hatta yurt dışında İstanbul modelini oluşturuyoruz. Yurt dışını da kapsayacak şekilde İstanbul modelini önümüzdeki seçimler için hayata geçireceğiz. Seçim kararı alındığı anda biz o sandığı planlı ve programlıçalışmayla nasıl koruyacağımızı göstereceğiz. Sandık güvenliği, çok önemli bir iş, asla aksatmamamız gereken bir iş ama ondan daha önemlisi seçim gününe kadar seçmen mobilizasyonu dediğimiz, örgütlerimizin çalışması, seçmenlere doğru hedef kitlelere ulaşma ve o kişilerin seçimde oy kullanmasını sağlamak. Bu konuda en büyük görev kadınlarımıza ve gençlerimize düşüyor. Bunları yaptıktan sonra da seçim günü o sandığa giren oyu ne şekilde girdiyse o şekilde çıkmasını sağlayacak hem teknolojik hem de örgütsel altyapımız, hem planlamamız ama en önemlisi inancımız ve çalışmamız devam ediyor. Hayallerimizi ve hedeflerimizi büyüttük. Kadınlar olarak hep birlikte başaracağız.”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise “Ekonomi ve Kadın” konulu bir sunum yaptı. Yoksulluğun giderek derinleştiğini anlatan Selin Sayek Böke, bu kara tabloyu değiştirebilmek için kadınların gücüne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kalkınmanın adresinin toplumsal cinsiyet eşitliği olduğunun vurgulayan Böke, kadın istihdamının yetersiz olduğunu belirterek, “TÜİK’in açıkladığı düzeltilmiş olma ihtimali yüksek olan verilere göre bile kadın erkek eşitsizliği hem ücretlerde hem de işsizlik oranlarında dikkat çekici düzeye ulaşmış. Bugünkü zor koşullarda iş bulan 10 kadından dördü kayıt dışıçalışıyor. Yani güvencesi yok. Bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilmiş hakları var sadece. Bu kara tabloyu ancak biraz önce Canan Başkanımın anlattığı kadınların örgütlü mücadelesi ile bunları düzelterek değiştirebiliriz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.