CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Gaziler Arasında Yarım Kabul Edilemez, Tüm Gaziler En Yüksekte Birleşmeli”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Gaziler Arasında Yarım Kabul Edilemez, Tüm Gaziler En Yüksekte Birleşmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiği toplantıda, “Gazileri birbirinden ayırmamak lazım ama gazilerin özlük haklarının birbirinden farklı olması ve hele hele 15 Temmuz gazilerinin en yüksek, Kıbrıs gazilerinin en düşük maaşı alıyor olması asla kabul edilemez. Hepsinin birden en yüksekte ve daha iyi noktada birleştirilmesine ilişkin olarak bir mücadelenin verilmesi lazım” dedi.

Özel, İzmir Karşıyaka’da şehit yakınları ve gaziler buluşmasına kendisi de gazi çocuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ile birlikte katıldı. Özel, basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, “Ben İzmir’in tamamıyla hem hemşeriyim, hem akrabayım. 10 yaşında Manisa’dan Bornova Anadolu Lisesine yatılı olarak geldim. Ortaokulda, lisede, Bornova Anadolu Lisesi’nde yatılı olarak büyüdüm. Üniversitede Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde okudum. Birinci sınıfta eşim Didem ile orada tanıştık ve evlendik. Tanışalı 30 yıl, evleneli 26 yıl oluyor. Kızım İpek İzmir’de doğdu. İzmir’de bir hastanede doğdu. Askerlik görevimi dahi Ege Deniz Bölge Komutanlığında yaptım. Denizci gazimiz oradaydı. Eski Turyağ Fabrikası’nın hemen arkasındaki birliğimizde lojistik şube müdürünün emrinde eczacı asteğmen olarak görev yaptık. Şimdi de burada sizlerle birlikteyiz” ifadesini kullandı. Özel, şunları söyledi:

“İYİ İLİŞKİLER SÜRDÜRÜLMELİ”

“İzmir’de 8 dernek var, 7 derneğin başkan düzeyinde, bir derneğimizin başkanımızın özel mazeretinden dolayı yönetici düzeyinde burada olması bizim açımızdan çok kıymetli ve çok önemli. Sadece konuşma ya da bir seçim döneminde propaganda yapmak, sizlerden oy ve destek istemek maksadıyla burada değiliz. Evet seçim takviminin içindeyiz ama bildiğiniz gibi CHP’nin sizlerle kurduğu ilişki seçime odaklı ve çıkar ilişkisi olmanın ötesinde, sürekli iyi ilişkilerin sürdürülmesi, temas halinde olunması ve sizlere gerekli saygının gösterilmesi, verilmesi gereken desteğin sağlanması noktasındadır. Ben gazilerimiz, şehit ailelerimizle kurduğumuz ilişkinin siyasi ilişki olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yapılar hiçbir partinin siyaseten istismar etmemesi gereken, hiçbir siyasi partinin siyasete alet etmemesi gereken yapılar. Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günüydü. Ben o gün Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Yetimler ve Dul Derneğinin sevgili sayın genel başkanını, yine Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin sayın genel başkanını telefonla arayıp hepiniz adına kendileri ile görüştüm. Kendilerine hem zaferimizi kutladım, hem böyle bir günde seslerimi duymak istediğimi ifade ettim. 18 Mart’ta bir partinin genel başkanının böyle bir aramada bulunmasının kendileri için önemli olduğunu, günün 18 Mart zaferi açısından yoğunlukla kutlandığını ancak derneklerin genel başkan düzeyindeki bu aramaların kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.”

“KIBRIS GAZİLERİMİZ SON DERECE MÜTEVAZI İNSANLAR”

“Kıbrıs gazilerinin ayrı bir önemi var. Kıbrıs’a her gittiğimde mutlaka çıkarma plajında bulunurum, şehitlikleri ziyaret ederim. Orada mutlaka bir açıklamada bulunurum. Kıbrıs gazilerimiz, Türkiye’nin tüm şehirlerinde ama son derece mütevazı insanlar. Askerde görev yaparken, Türk Silahlı Kuvvetlerine verilen bir talimatla, paraşütle, çıkarma gemileri ile orada görev yaptılar. Orada çok şehidimiz var. Onlar gibi ölmeyi göze almış gazilerimiz burada. Böyle gazilerin, o gemilerde bulunmuş, yanındaki arkadaşını şehit vermiş gazilerin bu memlekette sorunlarının olması kabul edilemez. Kaç kişiler ki? O Kore gazileri, teker teker azaldılar. Şimdi Kıbrıs gazileri azalıyor. Şeref aylığı sorunu var. Sosyal güvencesi olana şunu veririz. Olmayana bunu veririz. O sorun var, bu sorun var. Türkiye’de bildiğim kadarıyla 4 ayrı statüde gaziler var. En son 15 Temmuz gazilerimiz var. Gazileri birbirinden ayırmamak lazım ama gazilerin özlük haklarının birbirinden farklı olması ve hele hele 15 Temmuz gazilerinin en yüksek, Kıbrıs gazilerinin en düşük maaşı alıyor olması asla kabul edilemez. Hepsinin birden en yüksekte ve daha iyi noktada birleştirilmesine ilişkin olarak bir mücadelenin verilmesi lazım.”

KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 50’NCİ YILI

“TBMM’ye verilmiş soru önergelerinin, kanun tekliflerinin bugüne kadar yüzde 71’i CHP’li milletvekilleri tarafından verildi. Bu meseleyi takip etmeye devam edeceğiz. En büyük özlemim, hasretim. Bir gün eğer iktidar olursak, iktidar olma onurunu eğer bu millet bize verirse, Bülent Ecevit’in Kıbrıs gazileri ile kurduğu ilişki bize vasiyettir. Kıbrıs gazilerine olan sevgisi bize vasiyettir. Kıbrıs’ta her evde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Bülent Ecevit’in resmi vardır. Kıbrıs gazilerimizin kimi şapkasında, kiminin o günden bugüne sakladığı cüzdanında, yakasına taktığı künyesinin içinde olduğu cüzdanlarında mutlaka Bülent Ecevit resmi vardır. Bülent Ecevit’ten bize emanet gazilerimizin en iyi şekilde sorunlarının çözüldüğü, maaşlarının, özlük haklarının, ailelerinin haklarının giderildiği bir süreci son derece önemsiyoruz. Kıbrıs Barış Harekatının içinde bulunduğumuz yıl, 50’inci yılı. O gün Kıbrıs’ta olmak isteyen bütün gazilerimizin Kıbrıs’ta ağırlanması lazım. Bu konuda CHP’li büyükşehir belediye başkanları ve Kıbrıs devleti, Meclisi ile işbirliği içinde olmak istediğimizi ifade ettim. Büyükşehir belediye başkanımız Cemil Tugay’ın, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve diğer büyükşehirlerimizin gayretiyle o gün Kıbrıs’ta olmak isteyen kim olursa biz onlara yardımcı olmak, onların ulaşımlarında destek sağlamak, orada yapılacak ev sahipliğine katkı sağlamak istiyoruz. Öyle büyük bir organizasyonu Yankı Paşamızın da öncülüğünde, liderliğinde gerçekleştirmek için nisan ayından itibaren kolları sıvayacağız. Ben de 50’inci yılda, Barış Harekatının ve kendimin 50’inci yaşında orada sizlere birlikte olmak arzusundayım. Hep beraber orada olacağız.”

SORULARI YANITLADI

Özel, şehit yakınları ve gazilerden gelen sorular üzerine, “Cemil Başkan’ın bir vaadi var. Çok da iyi örnek olacak Türkiye’ye. Gazilerimize ve şehit ailelerine belediye tarafından su faturası gönderilmeyecek, yani su ücretsiz olacak sizler için. Bunu oy almaktan ziyade iyi ilişkiler için yapacak. İZSU da Büyükşehir’e bağlı olacağı için onun öyle bir projesi vardı. Cemil Tugay Belediye Başkanı olduktan sonra belediye meclisinde alınacak bir kararla şehit ailelerimize ve gazilerimize suyu ücretsiz yapacak” dedi. Özel, şunları kaydetti:

“BİR ÇALIŞTAY YAPALIM”

“Bir çalıştay yapalım. Hem de öyle çok gecikmeyelim. Nisan ayının sonunu bulmadan. Yerel yönetimler farklı uygulamalar girişmeden biz oturup bir çalıştay yapalım. Yerel yönetimlerden ne talep ediliyor, bu taleplerin hangilerini belediyelerimize biz yapılsın diye söyleyeceğiz. Kanun teklifi değişikliği gerekenlerle ilgili kanun değişikliği yapılır. Esas sorun 4 kanun 43 faklı mevzuat artık birbirine girdi. Bunların artık ortaklaştırılması ve en iyide birleştirmesi lazım. Şehit sayılmayanlar var, gazi sayılmayanlar var. Parmağın az kopmuş diye malul sayılmayanlar var. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil. Bunların hepsinin düzeltilmesi lazım.”

btikho6jf39adorsnquj2apg.jpg

n9te0y1zcnlzgIkdk7ubvjow.jpg

rfao5p7s8xyd09fqedocnqmv.jpg

fmt7bu1j0fz94ywhIpgadxmy.jpg

jxgzlfvnehuw7nmx5Iadrukk.jpg

o3olhwkruidubfrpplmq9sya.jpg

3gpbnwdlxqj6tb894pwyuzzr.jpg

4yfiub3r8zksdzmohcaf6dtb.jpg

yysjupgrzejkmzren2uxddbs.jpg

x0fo7kslhpy4rgekzvi9dmp1.jpg

ljxekm2rqe1pd6ach839tbry.jpg

cjluvim7s9c14tdlezzuxxpa.jpg

j249dwatd6w8ybhufvjanpqz.jpg

osz37ywda4stjqlcyxwck5gv.jpg

lcgdbjrvtorbnfhuxhgkquds.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.