CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Silivri İlçesinde Seymen Köyünü Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Silivri İlçesinde Seymen Köyünü Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Silivri Seymen Enerji Üretim Tesisi’ni gezerek incelemelerde bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra, Seymen Köyü’ne giderek köy meydanında çiftçilerle buluştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun burada yaptığı konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Belediye Başkanı’mız, gerçekten elinden gelen çabayı gösteriyor. Sizin rahat etmeniz için; çalışırken, üretirken alın terinizin karşılığını almanız için Belediye Başkanı’mız elinden gelen çabayı gösteriyor. Diğer belediye başkanlarımız da aynı çabayı gösteriyorlar. Siz üretmezseniz 85 milyon insan aç kalır. Dolayısıyla sizin üretmeniz, bizim açımızdan da Türkiye açısından da son derece değerli.

Biz ayçiçeğini, buğdayı, mercimeği, mısırı, canlı hayvanı, eti dışarıdan alıyoruz. Oysa bunların tamamını Türkiye’de üretmek mümkün. İnşallah yapacağız. Göreceksiniz. Buradan söz vereyim sizlere de kırsalda çalışan kadınlar ve gençler, tamamı sigortalı olacak. Onların sigorta primini devlet ödeyecek. Göreceksiniz. Sizin üretmeniz, çalışmanız lazım. Sizin sosyal güvenliğinizin olması lazım. Ben, kadının kırsalda çok çalıştığını, emek harcadığını biliyorum. Ama kadın, genelde sigortalı değil. Belli bir yaştan sonra gelir de elde edemiyor. Dolayısıyla sosyal güvenliği yok.

O nedenle siz üretin, çalışın ama kırsalda çalışmak kaydıyla bütün kadınların ve gençlerin, genç erkek de olabilir, kadının da sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Böylece siz, zamanı gelince emeklilik hakkına kavuşmuş olacaksınız. Hiç meraklanmayın. Gençler, ‘büyük kentlerin varoşlarına gidip asgari ücretle iş bulur muyum, bulmaz mıyım’ diye köyü terk ediyorlar. Bu, çok büyük bir tehlike. Etmemeleri, burada çalışmaları, üretmeleri, kazanmaları lazım. Gidecekse eğlenmeye gitsin şehre; cebinde para, imkan olsun.

Bunun yapacağız, bütün Türkiye’de yapacağız bunu. Tipik bir örnek burası. Başkan, gayet güzel, ‘bir köy meydanı’ diye size pek çok şeyleri anlattı zaten. Son derece mutlu oldum. Siz ne kadar mutlu olursanız emin olun ben de o kadar mutlu olurum, Belediye Başkanı’mız mutlu olur. Sonuçta hepimiz, bu güzel ülkede birlikte yaşamak istiyoruz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kimse kimseye muhtaç olmamalı. Her evin mutlaka bir asgari gelir güvencesi olmalı. Bütün bunların tamamı hafızamda, hiç düşünmeyin. Bunların tamamını hayata geçireceğiz.

Beraber çalıştığımız, Türkiye’nin düzelmesi için beraber mücadele ettiğimiz partili arkadaşlarımız da diğer liderler de var. O liderlerle arada bir araya geliyoruz, konuşuyoruz. 2 Ekim’de tekrar bir araya geleceğiz ve konuşacağız. Gerçekten de gidiş, iyi bir gidiş değil aslında. Bu endişe sadece bende değil. Bu endişe, hemen hemen Türkiye’nin neresine gidersem aynı endişe dile getiriliyor.

Sizden sadece bir şey istirham ediyorum; bu televizyonlar, gazeteler, şunlar, bunlar, ‘yok ihtilaf çıktı, yok kavga çıktı, şöyle oldu, böyle oldu’… Bunların hiçbirisine inanmayın. Her birimiz, Türkiye’nin geleceği için endişe taşıyoruz ve bu endişeleri gidermeye çalışıyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan herkesin en azından düşünce özgürlüğünü, ekonomik güvencesini sağlama imkanımız var. Bunu yapacağız. Herkesin üretmesi, çalışması lazım. Alın terine değer verilmesi lazım. Alın terine değer vermeyen bir ülkenin zaten büyüme şansı yok. Öbür türlü, Türkiye geriye gider, bugün yaşadığımız tabloda olduğu gibi. O nedenle sizin alın terinizi değerlendirmek bizim boynumuzun borcudur.”

WaJxSiz2jPy4sMLKqNAmvkul..jpeg

d5JXj4znUbtY3krCiLqFDvK7..jpeg

5tS9CbZBf1Y86aRd0Hm7A42U..jpeg

A0MJkXuts7czCGTFDdYZo2iy..jpeg

FPwSC1ymtBrVsOb62jZUGRN9..jpeg

Y5cbyVmwoPWhRqM49kEjKFgD..jpeg

sai5k81JVYZpxdAfeLSz0nEI..jpeg

ljKVugenW5E49yRiH0P1XYMb..jpeg

T79GzZxObI1gpFYqXUwEilW8..jpeg

D9KUAxVvnkcl0oG27CgzY8Fj..jpeg

ESrTcYkQigeFynsptoAWJhUv..jpeg

6WuzRpbhlY2NCHFtG5JcMijX..jpeg

OJn0v6wBuahleKy7ADGHoImF..jpeg

mrdx5EV1IXSR7nPvlug3kCiG..jpeg

GZ26DukioYBRxCFy8bl7LKWd..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.