CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN’DAN GEZİ PARKI TEPKİSİ: SİYASİ AMAÇLA ALINAN KARARI TANIMIYORUZ

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TORUN’DAN GEZİ PARKI TEPKİSİ: SİYASİ AMAÇLA ALINAN KARARI TANIMIYORUZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gezi Parkı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesine...

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gezi Parkı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesine “Hukuki dayanaktan yoksun olan ve tamamen siyasi amaçlarla alınan bu kararı tanımıyoruz” diye tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan Gezi Parkı’nın Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na devredilmesini CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde TBMM gündemine taşıdı.

Torun, merkezi yönetimin yerel seçim sonuçlarını hazmedemediğini belirterek, Ersoy’a “Bakanlığınız alet mi edilmiştir? Hukuki dayanaktan yoksun olan ve tamamen siyasi amaçlarla alınan bu kararı tanımıyoruz” dedi.

Torun, parkın devri kararını tanımadıklarını kaydederek, şunları ekledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, kararın iptal edilmesi için her türlü hukuki girişimde bulunmaktadır. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu kararın he hukukta ne de milletin vicdanında hiçbir karşılığı yoktur. Belediyelerimizin hizmetlerini engellemek için artık ne yapacağınışaşıran, hiçbir yasal ve hukuki gerekçe olmadan, ülkenin her yerindeki taşınmazlara el koymaktan dahi çekince duymayan bu sorunlu yönetim artık milletimizi canından bezdirmiştir.” 

“BELEDİYELERİMİZİN YAKASINDAN DÜŞÜN”

“İktidar artık ülkenin en büyük belediyelerini kaybettiğini, milletin gözünden düştüğünü idrak etmeli ve belediyelerimizin yakasından düşmelidir. Milletimiz emin olsun ki; onlar hangi baskıyı kurarsa kursun, biz tüm engelleri yıkmaya ve bir avuç azınlık için değil, halkın tamamının çıkarları için çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.